avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 696 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Sotul vrea sa vina cu amanta in casa
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Sotul vrea sa vina cu amanta in casa

Buna ziua,

Sotul meu doreste sa vina cu amanta in casa unde stam. Precizez ca nu avem copii. Care sunt limitele legale pentru a impiedica acest lucru? Unde sa ma adresez? Inca nu a bagat actele de divort.
Multumesc mult pentriu orice sfat!!

Simona Neagu
Doreste sa vina in vizita sau sa se mute cu ea in domiciliul comun?
Apelati la ajutorul politiei 112.

Situatie de urgenta 112
CONFLICTE ŞI AGRESIUNI FIZICE

[ link extern ]
Sa se mute cu ea in spatiul comun, unde sunt si eu bineinteles.
Revin cu contraargumentul ca nu poate intra sub incidenta Conflicte si agresiuni fizice (112) pentru ca nu m-a agresat sau altceva..... ci pur si simplu vrea ca sa ma determine ca eu sa plec din casa mea. Pentru ca este total amoral sa locuim toti trei.
Nu e nevoie sa va agreseze, este vorba de un conflict familial iar prin domiciliul comun se intelege domiciliul familiei. Locuinta este dobandita in timpul casatoriei sau apartine inca sotului dinaintea cadatoriei, adica bun propriu al acestuia?
Mergeti la OCPI (Cartea funciara) si notati imobilul ca locuinta a familiei. Aveti la poz. 38 documentele de care e nevoie:
[ link extern ]

Art. 322
Regimul unor acte juridice
(1) Fără consimţământul scris al celuilalt soţ, niciunul dintre soţi, chiar dacă este proprietar exclusiv, nu poate dispune de drepturile asupra locuinţei familiei şi nici nu poate încheia acte prin care ar fi afectată folosinţa acesteia.

Cum va puteti folosi de dreptul de a nu va fi afectata folosinta nu stiu, poate va ajuta cineva mai priceput, insa cu siguranta notarea nu este inutila.

Alte discuții în legătură

Primire in spatiu, declaratie de consimtamant doar de la un proprietar Diore Diore Buna ziua, In cazul in care exista 2 proprietari pe acelasi imobil, este necesar acordul ambilor pentru luarea in spatiu a unei persoane? Va multumesc! (vezi toată discuția)
Evacuare sot din domiciliul conjugal liviu_tl liviu_tl Buna ziua! Sunt casatorit de 3 ani si, inca inainte de incheierea casatoriei, am domiciuliul si mutatia la domiciliul sotiei, apartamentul fiind proprietatea ... (vezi toată discuția)
Ce drepturi au sotii asupra proprietatilor? 5cro 5cro Dupa casatoria legala bunurile se impart in mod egal intre soti? Chiar daca sotia nu a avut bunuri inainte de casatorie. De exemplu sotul are o casa inainte de ... (vezi toată discuția)