Salariul de baza minim brut pe tara garantat in plata este de 1250 lei.
Intrebarea mea este urmatoarea: la suma de 1250 lei se adauga sporurile, indemnizatiile si celelelalte elemente ale sistemului de salarizare (potrivit art. 12 din Lg 284/2010-salarizarea unitara a personalului platit din fonduri publice), sau cu aceste sporuri, daca ele exista, salariul de baza minim brut trebuie sa ajunga la 1250 lei?
Parerea mea : la suma de 1250 lei se adauga sporurile, indemnizatiile si celelelalte elemente ale sistemului de salarizare.
Art.164 alin.2 C.mun. : Angajatorul nu poate negocia şi stabili salarii de bază prin contractul individual de muncă sub salariul de bază minim brut orar pe ţară.
Art 12 pe care l-am mentionat spune ca: salariul brut cuprinde salariul de baza, sporurile, indemnizatiile, compensatiile, precum si celelalte elemente ale sistemului de salarizare. Prin urmare salariul de baza minim brut cuprinzand aceste sporuri ar trebui sa ajunga la 1250?!
Salariul brut total cuprinde acele elemente .. dar articolul 164 alin.2 din Codul Muncii prevede destul de calra ca, salariul de baza nu poate fi negociat/stabilit sub salariul minim brut pe economie.
Salarizare paznic
apeiron2
Rog sa ma lamureasca cineva . Este corect ca un paznic de institutie publica ( scoala) sa fie incadrad cu salariul de incadrare de 530 lei la care se aduna ... (vezi toată discuția)
Salariul minim
danielcoca1
Buna ziua,
Am o intrebare, 1250 salar de baza minim brut se refera la salariul de incadrare, fara sporuri sau salariul efectiv brut cu toate sporurile, ... (vezi toată discuția)