avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 728 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... servituta ?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

servituta ?

Buna , problema este urmatoarea:
trei frati am impartit un teren de 4300mp,am deschis o sevituta de 6m latime 75m=450mp.Fiecare am dat din terenul nostru cate 150mp.Fratele meu cu lotul 3 a inchis servitute in fata mea zacand ca nu duce nicaieri servitutea in cauza.(Dar de atunci in jurul nostru s-a mai facut parcele si daca servitutea noastra n-ar fi inchisa chiar asi putea sa trec la o ruda)
Este corect ? Proprietarul lotului 3 trece in fata mea ,eu am dat din terenul meu si sa nu fiu despagubita,nici anuntata .
Pe Cf-ul meu apare dreptul la aceasta servituta numai ca este inchisa cu un gard si poarta ,
multumesc
Cel mai recent răspuns: Corina Capotã , Avocat 10:25, 16 August 2009
Servitutea odata instituita,reprezinta un drept si nu poate fi anulat de catre proprietarul pe a carui proprietate a fost creata.Reprezinta un abuz si poate fi obligat prin actionare in judecata sa o respecte.
Ultima modificare: Sâmbătă, 15 August 2009
nucu$, utilizator
Daca dreptul de servitute a fost intabulat, proprietarul fondului aservit trebuie sa-l respecte de buna voie sau prin obligarea sa de catre instanta de judecata. ;)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Servituta ili47 ili47 Am impartit un teren in trei ,ca sa avem intrare din terenul fiecaruia am realizat o servituta de 6 m ,avem cadastru ,CF platim taxe ,da la fiecare s-a scazut ... (vezi toată discuția)
Servitute ili47 ili47 Buna , problema este urmatoarea: trei frati am impartit un teren de 4300mp,am deschis o sevituta de 6m latime 75m=450mp.Fiecare am dat din terenul nostru ... (vezi toată discuția)
Sevitute ili47 ili47 Am impartit un teren in trei ,ca sa avem intrare din strada ,din terenul fiecaruia am taiat 6 m latime pt o servituta ,avem cadastru,Cf,partaj,platim taxele ... (vezi toată discuția)