Buna , problema este urmatoarea:
trei frati am impartit un teren de 4300mp,am deschis o sevituta de 6m latime 75m=450mp.Fiecare am dat din terenul nostru cate 150mp.Fratele meu cu lotul 3 a inchis servitute in fata mea zacand ca nu duce nicaieri servitutea in cauza.(Dar de atunci in jurul nostru s-a mai facut parcele si daca servitutea noastra n-ar fi inchisa chiar asi putea sa trec la o ruda)
Este corect ? Proprietarul lotului 3 trece in fata mea ,eu am dat din terenul meu si sa nu fiu despagubita,nici anuntata .
In CF-ul proprietarului lotului 3 este radiata dreptul meu la sevituta.
Am citit Hotarire Instantei prin care s-a radiat .Am studiat dosarul din arhiva Judecatoriei ,si am ramas surprinsa ......este scris alt proprietar ,zacand ca altcineva este proprietarul terenului cu nr.CF......dar Cf cu numele nu este in dosar .Somata la cateva dezbateri a fost tot aceea persoana .
Cazul a fost inaintat de un avocat ,judecatorul nu a cerut Cf -ul meu ?,iar la Of. de cadastru nu s-a uitat la nume numai la nr Cf-lui meu .
Pe Cf-ul meu apare dreptul la aceasta servituta, numai din Cf-ul propietarului lotului 3 este radiate .
Eu folosesc terenul meu ,nu a venit nimeni ca ar fi al lui .
multumesc
Dreptul de servitute se înscrie atât în partea a II a cărţii funciare cât şi în partea III-a.
Mai precis , acest drept se înscrie în cartea funciară a celui căruia i s-a constituit acest drept cât şi în cartea funciară a fondului pe care are dreptul să treacă. Arătaţi că acest drept al d-voastră a fost radiat prin hotărâre judecătorească ori în acest caz d-voastră trebuia să fiţi parte în acel litigiu (al cărui obiect nu-l arătaţi, presupun că era radiere drept servitute, dar spuneţi că aţi studiat dosarul).şi să depuneţi întâmpinare.
La judecătorie nu aveţi de ce să vă adresaţi "pentru a clarifica situaţia "deoarece s-a dat o hotărâre judecătorească.care îşi urmează cursul(această hotărâre poate fi atacată prin căile de atac adecvate şi numai de părţile care au fost în litigiu de la început)
Aşa cum v-a arătat şi d-l avocat, anterior, consultaţi un avocat căruia să-i prezentaţi actele şi dânsul vă va sfătui.
Multumesc pentru raspunsuri.
Da este radiere servitude,Eu nu am fost citata ,nu sunt parata in acest dosar.Un vecin este dat in judecata ,vecinul apare cu CF-ul lui ,si scrie asa : vecinul mai are si terenul de langa el si este trecut numarul Cf-lui meu ,dar fara sa specifice numele meu,si fara cf-ul meu .
am pierdut increderea in judecatorie ,in judecatori care nu au cerut Cf-ul meu ,si au dat sentinta fara acte ,iar of.de cadastru tot asa.
Dar of.de cadastru ,totusi in Cf-ul meu nu a radiat la dreptul meu la servitude, numai in Cf-ul lotului 3 a radiat dreptul meu.
multumesc inca o data pentru raspunsuri ,si am sa cer serviciile unui avocat .
Servituta ?
ili47
Buna , problema este urmatoarea:
trei frati am impartit un teren de 4300mp,am deschis o sevituta de 6m latime 75m=450mp.Fiecare am dat din terenul nostru cate ... (vezi toată discuția)
Servituta
ili47
Am impartit un teren in trei ,ca sa avem intrare din terenul fiecaruia am realizat o servituta de 6 m ,avem cadastru ,CF platim taxe ,da la fiecare s-a scazut ... (vezi toată discuția)
Servitute de trecere
avas
Buna ziua.Detin un imobil cu acces la un drum public numai pe terenul vecinului unde se face o constructie.Vecinul vrea sa vanda un lot din terenul lui aflat ... (vezi toată discuția)