avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 732 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Servitute de trecere
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Servitute de trecere

Buna ziua.Detin un imobil cu acces la un drum public numai pe terenul vecinului unde se face o constructie.Vecinul vrea sa vanda un lot din terenul lui aflat la hotarul comun, ca locuri de parcare , astfel incat eu nu mai am cum sa ajung la proprietatea mea.L-am notificat de 3 ori si i-am cerut sa ne intalnim pentru a clarifica problema servitutii , dar nu mi-a raspuns.Intrebare1:daca a facut actele de vanzare -cumparare pentru locurile de parcare ce am de facut? Intrebare2:daca nu a facut vanzarea ce pot sa fac? Intrebare3 :terenul are un proprietar persoana fizica , iar constructia de pe terenul vecinului o face si o detine o persoana juridica cu unul din actionari proprietarul terenului.Notificarile le-am trimis la sediul persoanei juridice care face constructia (inclusiv acele locuri de parcare). Proprietarul terenului care trebuie sa-mi dea servitutea poate motiva lipsa de raspuns la notificarile mele prin faptul ca acestea le-am trimis la societatea care detine constructia si nu la el?Multumesc
Serivitutea de trecere este o sarcina asupra proprietatii vecine, si parerea mea e ca trebuia sa notifici proprietarul terenului. oricum, ar trebui sa ceri intabularea servitutii in cartea funciara a imobilului vecin.

Nu conteaza care e identitatea proprietarului, servitutea e aceeasi, deci nu prezinta nicio importanta daca acum mai e acelasi proprietar.
Prima notificare sigur a fost inainte de a face o posibila vanzare.In cazul in care acum sunt vandute acele locuri de parcare are vreo importanta ca prima notificare a fost facuta inainte de a face vanzarea?
Nu mai conteaza notificarile, treceti la actiune inainte sa se construiasca acolo! Ii dati in judecata si notati llitigiul in CF.
Multumesc
Singura problema este ca trebuie sa dati in judecata proprietarul, deci trebuie sa stiti daca a vandut si trebuie ca acel loc sa fie cel mai scurt etc. spre un drum public.
Daca nu stiti daca s-a facut vanzarea, incercati sa aflati macar cine ar fi potentialul sau actualul proprietar, cui vrea sa-i vanda vecinul si-i dati in judecata pe amandoi. Pana la primul termen va interesati la Cf si il scoateti din cauza pe cel care nu e proprietar, astfel ca acela nu va poate cere daune, cheltuieli de judecata.
De ce nu avea terenul dv. intabulat deja dreptul de servitute?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Consecinte neinscriere constructie in cf babysee babysee Am construit o casa cu 3 ani in urma pe terenul proprietatea mea. Am obtinut si procesul-verbal de receptie finala. Inca nu am ajuns la cartea funciara sa ... (vezi toată discuția)
Titlu de proprietate p0pescu grigore p0pescu grigore In anul 1976 un proprietar X avea o casa cu teren in suprafata totala de 640 mp. Proprietarul X vinde in anul 1976 parintilor mei jumatate din casa partea de ... (vezi toată discuția)
Drum de exploatare sau obligatia de a face? azael azael Va rog sa ma ajutati cu un sfat ! in 2007 am cumparat un teren prin intermediul unei agentii imobiliare~ca intermediar~ si proprietarul ,inclusiv agentia m-au ... (vezi toată discuția)