Buna ziua.Detin un imobil cu acces la un drum public numai pe terenul vecinului unde se face o constructie.Vecinul vrea sa vanda un lot din terenul lui aflat la hotarul comun, ca locuri de parcare , astfel incat eu nu mai am cum sa ajung la proprietatea mea.L-am notificat de 3 ori si i-am cerut sa ne intalnim pentru a clarifica problema servitutii , dar nu mi-a raspuns.Intrebare1:daca a facut actele de vanzare -cumparare pentru locurile de parcare ce am de facut? Intrebare2:daca nu a facut vanzarea ce pot sa fac? Intrebare3 :terenul are un proprietar persoana fizica , iar constructia de pe terenul vecinului o face si o detine o persoana juridica cu unul din actionari proprietarul terenului.Notificarile le-am trimis la sediul persoanei juridice care face constructia (inclusiv acele locuri de parcare). Proprietarul terenului care trebuie sa-mi dea servitutea poate motiva lipsa de raspuns la notificarile mele prin faptul ca acestea le-am trimis la societatea care detine constructia si nu la el?Multumesc
Serivitutea de trecere este o sarcina asupra proprietatii vecine, si parerea mea e ca trebuia sa notifici proprietarul terenului. oricum, ar trebui sa ceri intabularea servitutii in cartea funciara a imobilului vecin.
Nu conteaza care e identitatea proprietarului, servitutea e aceeasi, deci nu prezinta nicio importanta daca acum mai e acelasi proprietar.
Prima notificare sigur a fost inainte de a face o posibila vanzare.In cazul in care acum sunt vandute acele locuri de parcare are vreo importanta ca prima notificare a fost facuta inainte de a face vanzarea?
Singura problema este ca trebuie sa dati in judecata proprietarul, deci trebuie sa stiti daca a vandut si trebuie ca acel loc sa fie cel mai scurt etc. spre un drum public.
Daca nu stiti daca s-a facut vanzarea, incercati sa aflati macar cine ar fi potentialul sau actualul proprietar, cui vrea sa-i vanda vecinul si-i dati in judecata pe amandoi. Pana la primul termen va interesati la Cf si il scoateti din cauza pe cel care nu e proprietar, astfel ca acela nu va poate cere daune, cheltuieli de judecata.
De ce nu avea terenul dv. intabulat deja dreptul de servitute?