avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 819 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... DRUM DE EXPLOATARE SAU OBLIGATIA DE A FACE?
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

DRUM DE EXPLOATARE SAU OBLIGATIA DE A FACE?

Va rog sa ma ajutati cu un sfat ! in 2007 am cumparat un teren prin intermediul unei agentii imobiliare~ca intermediar~ si proprietarul ,inclusiv agentia m-au asigurat ca in curand o sa am si drum de acces si curent la casa.Lucru care nu s-a mai intamplat.....Intre timp l-am dat in judecata pe proprietar,dar nu s-a ajuns la fond,caci avocatul lui a inaintat o exceptie si tribunalul a considerat ca nu sunt eu in masura sa il dau in judecata (caci in contractul de c-v nu e stipulat nimic legat de drum)...GRESEALA MEA !..Dar am intrat in posesia unui document eliberat de la primarie prin care o hotarare a consiliului local al comunei ...ii da dreptul sa intabuleze si sa vanda parcelele respective cu promisiunea de a face drum de acces pana la loturile respective...PROMISIUNE NEONORATA DE ALTFEL NICI PANA LA MOMENTUL ACESTA! Desi ,cand am cumparat terenul,acesta avea initial mai multi metri ,a trebuit ca fiecare sa renunte la vreo 30 de mp in favoarea drumului de acces care v-a trece prin fata casei mele....candva ...Acum problema e ca nimeni nu face nimic....proprietarul spune ca el nu v-a face drum ,pe care sa il doneze la primarie dupa ce il face ,iar primaria spune ca nu e in sarcina ei ,caci este proprietate privata .Dar eu vorbesc de DRUMUL DE EXPLOATARE PANA LA LOTURILE RESPECTIVE !!! Mentionez ca parcela mea se afla in camp,la aprox 2 km de un drum national,terenul cumparat este INTRAVILAN...CURTI CONSTRUCTII....si eu mi-am facut casa pe acest teren....la care nu am acces cand ploua....CACI NU EXISTA DRUM DE EXPLOATARE...Banuiesc(fara dovezi concrete) ca s-au facut oaresce intelegeri ,intre proprietarul loturilor respective si arhitectul comunei,caci in mod normal acesta nu avea voie sa vanda aceste parcele fara sa aiba drumul de acces...eu la randu-mi nu trebuia sa primesc autorizatia de constructie.....si vecinul meu are intabulata casa.....fara ca noi sa avem DRUM....Imi poate da cineva o explicatie pertinenta si ce e de facut ? ?? Primaria imi promite drum de peste 1 an...dar nu se face nimic concret....
Multumesc anticipat....
Cel mai recent răspuns: liamic43 , utilizator 10:23, 14 Ianuarie 2012
D-voastră nu aveţi nevoie de "drum de exploatare" ci aveţi nevoie de un drum de acces la proprietatea d-voastră, respectiv un drept de trecere numit. servitute. Primăriile ca să investească într-un drum de acces ar însemna ca acel drum să aparţină domeniului public, după cum corect v-a şi spus primăria.Doar un avocat să vadă actele pe care le aveţi şi în funcţie de poziţionarea terenului, să vă dea o soluţie.Neavând nimic stipulat ân contract, aşa am înţeles, trebuie chemat proprietarul drumului în judecată pentru constituire drum de servitute, dar atenţie-acesta nu va fi dat gratuit.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drum de servitute. mugurciup mugurciup Buna ziua. Am cumparat un teren de 462 mp din care sunt stipulati in contract 62 mp drum de servitute, reprezentand 1/10 pt fiecare lot.La primarie ,pt ... (vezi toată discuția)
Probleme certificat de urbanism ionutserban ionutserban Buna Ziua! In ultimele 2 saptamani am niste probleme destul de mari cu primaria dupa cum urmeaza. La inceputul anului am achizitionat un teren rezultat in ... (vezi toată discuția)
Teren fara drum de acces - teapa mac23 mac23 Buna ziua, am un teren extravilan (asa era acum 2 ani cand l-am cumparat, acum am vazut ca tabla cu intrare in localitate se afla dupa terenul meu...).Cand ... (vezi toată discuția)