avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 522 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... teren fara drum de acces - teapa
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

teren fara drum de acces - teapa

Buna ziua, am un teren extravilan (asa era acum 2 ani cand l-am cumparat, acum am vazut ca tabla cu intrare in localitate se afla dupa terenul meu...).Cand l-am cumparat, proprietarul,primarul,secretarul agricol mi-au confirmat in prezenta proprietarului si a unor martori (nasul meu de casat. si finul meu) ca exista drum de acces la parcela, respectiv 4 metri.
Am facut promisiune vanz.-cump. la notar,acesta nu mi-a zis nimic de "neregulile terenului",l-am intabulat si acum am aflat de la proprietarul primului lot de la sosea (al meu este al 4-lea) ca nu exista nici un drum de acces, ca el va inchide asa zisul drum pe portiune din terenul sau, iar eu eventual imi iau elicopter sa ajung pe parcele#-o
Intrebare, daca este asa cum zice acest domn - care intre timp a montat stalpi pe drumul de acces-(luni merg si la primarie sa vad exact ce si cum) pot sa imi recuperez banii pe motiv ca am fost inselat (ca doar nu cumparam de nebun un teren fara acces)? Avea notarul obligatia sa ma instiinteze in scris ca terenul nu are cale de acces (notar care l-am ales la insistentele proprietarului vechi)?
Cel mai recent răspuns: mac23 , utilizator 01:55, 13 Octombrie 2010
Eu cred ca ar trebuie sa existe dreptul la o servitute de trecere.
In loc sa mergeti la primarie incercati sa mergeti la un avocat.
Notarul nu avea de unde sa aiba cunostinta despre situatia terenului, iar in ceea ce priveste vecinul care vrea sa inchida drumul, acesta nu poate, deoarece proprietarului imobilului ce se gaseste intr/un loc infundat are drept de servitute pe terenurile invecinate, bineinteles drumul cel mai scurt. Daca vecinii nu doresc sa va acorde dreptul pentru a intra pe proprietatea dvs. acest drept poate fi solicitat in instanta.
buna ziua.
ar trebui sa scoateti un extras de informare din CF-ul imobilului ce apartine proprietarului cu drumul pentru a vedea daca nu este notata cumva vreo servitute in favoarea lotului dvs.
Ce spun primarul, secretarul, paznicul primariei...este mai putin important si nu prea are valabilitate juridica...actele vorbesc: daca in antecontractul dvs. , la identificarea terenului, la N, S, E sau V este mentionat De (drum de exploatare), atunci legal si faptic aveti acces la parcela; daca, insa, la vecinatatile parcelei dvs nu este mentionat nici un De... este cazul sa va luati elicopter#-o
Inca o intrebare; cand ati facut antecontractul, nu vi s-a aratat planul parcelar cu amplasarea terenului si identificarea vecinilor???????????????
Si ar mai fi intrebarea : atunci cand ati vazut terenul cum ati intrat ope el?

Alte discuții în legătură

Drum de servitute sau... escret76 escret76 Buna ziua! Am cumparat un teren pe care am ridicat o constructie cu aprobarea primariei, am intabulat-o, etc, iar ulterior cand am vrut sa bag gazele mi s-a ... (vezi toată discuția)
Coproprietate cote parti Catala Catala Buna ziua, Va supun atentiei urmatorul caz: In urma unei iesiri din indiviziune au rezultat 4 loturi pentru trei proprietari.Unul din loturi a ramas in ... (vezi toată discuția)
Cumparare teren fara acces nutu_ionut nutu_ionut Buna ziua, vreau sa cumpar un teren extravilan pe care proprietarul l-a impartit in doua loturi. Lotul care are acces la strada l-a vandut iar la lotul pe care ... (vezi toată discuția)