avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 960 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... teren fara drum de acces - teapa
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

teren fara drum de acces - teapa

Buna ziua, am un teren extravilan (asa era acum 2 ani cand l-am cumparat, acum am vazut ca tabla cu intrare in localitate se afla dupa terenul meu...).Cand l-am cumparat, proprietarul,primarul,secretarul agricol mi-au confirmat in prezenta proprietarului si a unor martori (nasul meu de casat. si finul meu) ca exista drum de acces la parcela, respectiv 4 metri.
Am facut promisiune vanz.-cump. la notar,acesta nu mi-a zis nimic de "neregulile terenului",l-am intabulat si acum am aflat de la proprietarul primului lot de la sosea (al meu este al 4-lea) ca nu exista nici un drum de acces, ca el va inchide asa zisul drum pe portiune din terenul sau, iar eu eventual imi iau elicopter sa ajung pe parcele#-o
Intrebare, daca este asa cum zice acest domn - care intre timp a montat stalpi pe drumul de acces-(luni merg si la primarie sa vad exact ce si cum) pot sa imi recuperez banii pe motiv ca am fost inselat (ca doar nu cumparam de nebun un teren fara acces)? Avea notarul obligatia sa ma instiinteze in scris ca terenul nu are cale de acces (notar care l-am ales la insistentele proprietarului vechi)?
Cel mai recent răspuns: mac23 , utilizator 01:55, 13 Octombrie 2010
Pai eu cand am cumparat terenul, la primarie mi s-a aratat o harta pe care era trecut cale acces care (carute,etc).Pe teren am putut intra deoarece urmele drumului sunt "adanc inradacinate" semn ca intradevar s-a folosit acel drum, si cel mai important lucru faptul ca nu era imprejmuit deloc la vreme respectiva.Saptamana aceasta avand drum prin zona m-am abatut sa vad ce balarii am pe teren si surpriza - pe calea de acces sunt montati pari de lemn care ma impiedica sa mai ajung cu masina pe teren( caci in 2008 am facut chiar si cateva gratare pe acea parcela cu niste prieteni si parintii nostrii).
Ideea este ca din punct de vedere legal, este obligat vecinul sa imi dea drept de servitute (chiar si contracost!)?
Buna seara! nu este treaba notarului sa cunoasca situatia imobilelor care sunt vandute. Notarul are doar obligatia sa verifice daca vanzatorul este proprietar si sa certifice ca partile au fost de acord sa incheie contractul. Dvs. nu ati fost suficient de prudent si nu ati verificat situatia terenului si ati avut incredere in ceea ce v-a spus vanzatorul. acum aveti posibilitatea obtineriiunui drept de servitute pe terenul din vecinatatea dvs. care are acces la calea publica. Consultati un avocat pentru informatii detaliate si demarati procesul. Mult succes!
Am fost la primarie si mi s-a spus ca inainte de retrocedarea terenurilor (legea 91 daca nu ma insel) exista un drum de acces,iar dupa retrocedare, toti proprietarii de comun acord au lasat portiunile din teren pe care era drumul ptr. a se asigura in continuare accesul la teren.
Intre timp a aparut o persoana care a cumparat primele 2 parcele de la strada si in acest an a restrictionat accesul la drumul judetean.
Cam cat dureaza un proces de servitute, iar daca proprietarul actual nu a construit nimic pe portiunea de drum de acces,poate sa solicite orice suma de bani drept despagubire ptr. cei aproximativ 8o mp2 cere ii ocupa drumul de acces?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drum de servitute sau... escret76 escret76 Buna ziua! Am cumparat un teren pe care am ridicat o constructie cu aprobarea primariei, am intabulat-o, etc, iar ulterior cand am vrut sa bag gazele mi s-a ... (vezi toată discuția)
Coproprietate cote parti Catala Catala Buna ziua, Va supun atentiei urmatorul caz: In urma unei iesiri din indiviziune au rezultat 4 loturi pentru trei proprietari.Unul din loturi a ramas in ... (vezi toată discuția)
Cumparare teren fara acces nutu_ionut nutu_ionut Buna ziua, vreau sa cumpar un teren extravilan pe care proprietarul l-a impartit in doua loturi. Lotul care are acces la strada l-a vandut iar la lotul pe care ... (vezi toată discuția)