avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 192 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Drum de servitute sau...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Drum de servitute sau...

Buna ziua!
Am cumparat un teren pe care am ridicat o constructie cu aprobarea primariei, am intabulat-o, etc, iar ulterior cand am vrut sa bag gazele mi s-a cerut de cei de la gaze sa le dau acces pe drumul de servitute. Mentionez ca in momentul in care s-a facut dezmembrarea terenului celui de la care am cumparat eu (nu primul proprietar care vanduse tot lotul) am vazut ca la nord ma invecinam cu drumul de servitute (schita de la oficiul de cadastru) si nu am mai dat prea mare atentie acestui fapt, ca acum sa aflu ca primul proprietar al lotului a vandut parcelele pe undeva prin 2001, dar nu si drumul de acces, iar acum cand am vrut sa lamuresc problema mi-a zis ca e terenul lui si ca il poate inchide cand vrea, ca eu nu am cumparat direct de la el si ca atare nu ma pot judeca cu el, plus ca pretentiile financiare sunt foarte mari mai ales la momentul actual (cred ca nu a luat pe tot lotul cat vrea sa ia acum pe drumul de acces). Cum pot afla exact care e situatia si de ce de la oficiul de cadastru mi-au trecut in schita ca e drum de servitute daca nici unul de pe strada respectiva nu avem drept de servitute pe el.
Cel mai recent răspuns: ContSters165075 , utilizator 23:17, 27 Aprilie 2011
Cautati actul de dezmembrare ,in general nu se avizeaza documentatia de cadastru daca nu exista acces la calea publica.
Am reusit sa vad actele asa cum au evoluat de-a lungul timpului. A fost initial un lot mare de 2000 mp, din care s-a dezmembrat prima data o bucata de 500 mp lasand o portiune de 3ml deschidere catre restul terenului. Primul lot dezmembrat are acces la drum direct. Apoi s-a dezmembrat iar terenul in doua parti, una de 500m, fara drum de acces, restul cu tot cu portiunea de 3ml deschidere fiind inclusa in lotul ramas. Apoi s-a vandut si ultima parte din teren, fara portiunea care ar trebui sa fie drum de servitute si care in urma dezmembrarii nu mai figureaza nicicum. Din cate am vazut nici proprietarii care se ridica acum cu pretentii nu au act de proprietate pe acea portiune de teren pe care o folosim ca drum de servitute. Toate aceste tranzactii se intamplau in anul 2001 la inceput. Exista atunci lege care sa specifice ca trebuie sa lase drum de acces la proprietatea vanduta? Si ce este de facut in momentul actual? Cum putem afla de la cine luam aprobarea (ca trece vara repede si intram iar in iarna fara gaze)?
Multumesc pentru timpul acordat si pentru sfaturi!
Nu mai are nimeni nici o idee?
Ll dati in judecata pe proprietarul caii de acces sa fie obligat sa va respecte accesul la calea publica.Puteti pretind e ca la momentul cumpararii ati stiut de existenta caii de acces ,altfel nu ati fi cumparat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Coproprietate cote parti Catala Catala Buna ziua, Va supun atentiei urmatorul caz: In urma unei iesiri din indiviziune au rezultat 4 loturi pentru trei proprietari.Unul din loturi a ramas in ... (vezi toată discuția)
Cum pot obtine cadastru pentru un teren in pipera? cloghin cloghin Buna ziua, Avem un teren proprieate, in Pipera (vis-a-vis de cartierul ANL Henri Coanda), pentru care incercam sa facem cadastrul. Terenul provine dintr-un ... (vezi toată discuția)
Dezmembrare lot teren LE PAGE EMIL LE PAGE EMIL Astept va rog,un raspuns,autorizat.O ruda apropiata,detine un teren agricol.A facut dezmembrarea in 4 loturi.3 loturi +drum acces.Nu i s-a aprobat dezmembrarea ... (vezi toată discuția)