avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 804 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... Activitate persoana fizica neautorizata
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

Activitate persoana fizica neautorizata

Salut,

Site-urile de freelancing ofera oportunitati de munca pentru oricine, autorizat sau nu. Inceputul este intotdeauna dificil, in primul rand pentru ca un utilizator fara istoric pe site va primi mai putine oferte de munca, in al doilea rand pentru ca serviciile prestate pe astfel de site-uri se incadreaza in domenii de activitate cu caracter specific (munca prestata la distanta, on-line).
Astea fiind spuse, cel mai probabil majoritatea freelancerilor nu sunt autorizati si nu cauta sa se autorizeze pe la inceputul carierei (de freelancer).

Intrebarea este, ce se intampla cu cei care au lucrat perioade lungi neautorizati si apoi devin PFA?
Dupa formarea PFA, se ia in calcul castigul din perioada precedenta pentru care nu s-a platit impozit? Tot istoricul castigurilor este la vedere, bineinteles, pe site-ul de freelancing.

Un freelancer neautorizat pe o perioada lunga care devine PFA poate avea probleme cu ANAF referitor la perioada precedenta?

Multumesc
Cel mai recent răspuns: george-neagu , moderator 18:33, 9 Iunie 2016
Sunt doua tipuri de venit diferite. Ce se va intampla cu impozitarea acelor venituri nu are legatura cu declararea si impozitarea venitului obtinut pe pfa. Ca daca nu ati declarat dumneavoastra nimic pentru acea perioada trecuta a fost riscul dumneavoastra. Acum ce mai aveti de facut: rugati-va sa nu va descopere!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Venituri din freelancing MihaiPFA MihaiPFA Buna ziua Am nevoie de un sfat din partea d-voastra. Eu prestez servicii pe anumite site de freelanceri pentru diferiti clienti din strainatate. ... (vezi toată discuția)
Legalitate activitate freelancer Iulia_8891 Iulia_8891 Care este forma juridica de organizare ideala pt un freelancer? Exista posibilitatea de a plati doar impozit pe profit fara a avea un SRL/PFA? (vezi toată discuția)
Liber profesionist (freelancer) sau pfa/ii M4x1m_Bogdan M4x1m_Bogdan Buna ziua, Doresc sa stiu care din cele 2 optiuni este mai avantajoasa pentru mine, Liber profesionist sau PFA/II. Eu am cochetat de ceva vreme cu site-urile ... (vezi toată discuția)