Site-urile de freelancing ofera oportunitati de munca pentru oricine, autorizat sau nu. Inceputul este intotdeauna dificil, in primul rand pentru ca un utilizator fara istoric pe site va primi mai putine oferte de munca, in al doilea rand pentru ca serviciile prestate pe astfel de site-uri se incadreaza in domenii de activitate cu caracter specific (munca prestata la distanta, on-line).
Astea fiind spuse, cel mai probabil majoritatea freelancerilor nu sunt autorizati si nu cauta sa se autorizeze pe la inceputul carierei (de freelancer).
Intrebarea este, ce se intampla cu cei care au lucrat perioade lungi neautorizati si apoi devin PFA?
Dupa formarea PFA, se ia in calcul castigul din perioada precedenta pentru care nu s-a platit impozit? Tot istoricul castigurilor este la vedere, bineinteles, pe site-ul de freelancing.
Un freelancer neautorizat pe o perioada lunga care devine PFA poate avea probleme cu ANAF referitor la perioada precedenta?
Sunt doua tipuri de venit diferite. Ce se va intampla cu impozitarea acelor venituri nu are legatura cu declararea si impozitarea venitului obtinut pe pfa. Ca daca nu ati declarat dumneavoastra nimic pentru acea perioada trecuta a fost riscul dumneavoastra. Acum ce mai aveti de facut: rugati-va sa nu va descopere!