avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 308 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Cheltuieli partaj succesoral iesire din indiviziune
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Cheltuieli partaj succesoral iesire din indiviziune

Tata cand s-a casatorit cu mama avea un copil. Dupa casatorie au mai rezultat doi copii. Tata a murit pe front iar mama a primit o suprafata de teren drept ajutor de vaduva de razboi. In 1990 am primit un titlu de proprietate pe numele celor 3 frati cu toata suprafata de teren. Cand sa impartim terenul, fratele de tata nu a fost de acord cu impartirea in mod egal, el sustinand ca 65% din suprafata ii revine lui ca si mostenire de la tatal sau iar restul sa se imparta in mod egal la 3. Noi nu am fost de acord, iar el a deschis proces. In prima faza am fost citati la un mediator, dar din motive obiective, nici eu si nici fratele de mama nu am putut fi prezenti. Dosarul s-a mutat la judecatorie unde in urma probelor administrate instanta a hotarat ca numai 25% din suprafata ii revine fratelui de tata restul fiind impartit in mod egal la 3. Cheltuielile de mediator, expertul care a impartuit terenul au fost suportate de fratele de tata. Deasemenea a avut si aparator. Intrebarea mea este aceste cheltuieli cum vor fi impartite?
Cel mai recent răspuns: ionelbarus , utilizator 20:13, 10 Iunie 2016
În mod norma cheltuielile se compensează. Depinde ce a cerut și ce a obținut.
Din punct de vedere legal daca fratele de tata cere in instanta ca toate cheltuielile sa fie suportate de ceilalti frati, ar fi posibil?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mosteniri ghindaf ghindaf situatia: casa cumparata cu contract vazare cumparare de la bunica catre noi proprietari: tata pe atunci casatorit cu mama mea si al 2 lea proprietar: fratele ... (vezi toată discuția)
Buna ziua va rog ,daca puteti sa-mi clarificati : cum vin nepotii ... miliuta miliuta Buna ziua Va rog ,daca puteti sa-mi clarificati : Cum vin nepotii la mostenirea tatalui decedat?In parti egale cu ceilalti 3 frati in cazul nostru?sau vin ... (vezi toată discuția)
Succesiune ivi ivi Buna ziua. A-si dori cateva raspunsuri daca ma poate ajuta cineva. In 1990 a murit mama mea. In urma decesului ei nu s-a facut succesiune. Tatal meu s-a ... (vezi toată discuția)