avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 383 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Scutire impozit persoana cu handicap accentuat
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Scutire impozit persoana cu handicap accentuat

Modalitati tehnice contabile de scutire impozit - buna ziua am o intrebare tehnica, am certificat de persoana cu handicap accentuat deci poti fi scutita de la impozitul pe salariu/venituri insa
nu doresc sa aduc la cunostinta angajatorului ca detin certificatul doresc sa mentin confidential certificatul datorita incadrarii si a problemelor specifice codului, pe scurt nu doresc ca angajatorul sa stie ce probleme am, cum pot sa deduc impozitul pe salariu? Pot face asta eu direct la administratia impozite? sau trebuie sa plateasca angajatorul impozitul? Daca da, eu il pot cumva recupera pe alta cale legala ? cum se poate proceda? multumesc.

PS: o solutie ar fi oare sa imi fac contract de prestari servicii si sa spun ca imi platesc eu contributiile si impozitul? se poate face asta? poate persoana fizica sa plateasca? sa nu se deduca/plateasca la sursa?
Ultima modificare: Vineri, 10 Iunie 2016
souldurwan, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:46, 11 Iunie 2016
Nu aveti cum sa faceti dvs asa ceva ... va trebui sa va adresati angajatorului , in acest sens.
Impozitul aferent salariului se calculeaza de catre angajator care automat are obligatia sa achite la buget impozitul aferent
Numai in baza documentelor justificative,angajatorul poate sa aplice dispozitiile legii speciale cod fiscal + L nr 448/2006 ,prin care puteti beneficia de facilitatea scutirii impozitului aferent drepturi salariale
souldurwan a scris:

.....

PS: o solutie ar fi oare sa imi fac contract de prestari servicii si sa spun ca imi platesc eu contributiile si impozitul? se poate face asta? poate persoana fizica sa plateasca? sa nu se deduca/plateasca la sursa?

Contractul de prestari servicii se poate incheia numai in anumite conditii.

@ ynocentta

Legea 448/2006 nu mai reglementeaza o astfel de facilitate. V-ma mai atras atentie si cu alta ocazie despre acest lucru.
Multumesc, deci trebuie sa depun certificatul de incadrare in grad de handicap la angajator si doar el poate face demersurile. :( ! merci
freeelis a scris:

Legea 448/2006 nu mai reglementeaza o astfel de facilitate. V-ma mai atras atentie si cu alta ocazie despre acest lucru.

Daca cititi atent am precizat cod fiscal

Alte discuții în legătură

Certificat handicap- impozit 16% aaa21 aaa21 Buna tuturor, Am nevoie de ajutorul vostru, se poate, va rog? Sunt persoana cu handicap, gradul este accentuat (o boala de sange ereditara). De fiecare ... (vezi toată discuția)
Scutire impozit pe salarii 1-2 1-2 Hipoacuzia neurosenzoriala bilaterala medie-severa este considerata un handicap in Romania? Daca da, care ar fi procedurile pentru scutirea de impozit pe ... (vezi toată discuția)
Legea handicapului corina51 corina51 Buna ziua. Sunt o persoana cu handicap, accentuat si permanent. Am astm. Legat de aceasta as avea mai multe intrebari. Sunt de multi ani asa si as vrea sa stiu ... (vezi toată discuția)