avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1531 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Certificat handicap- impozit 16%
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Certificat handicap- impozit 16%

Buna tuturor,

Am nevoie de ajutorul vostru, se poate, va rog?
Sunt persoana cu handicap, gradul este accentuat (o boala de sange ereditara).
De fiecare data cand am avut un job, din salariul brut lunar, cei 16% impozit nu s-au impozitat in baza certificatului de handicap, astfel acestia s-au adaugat la salariul net in fiecare luna.

Acum m-am angajat in alta parte si imi spune ca trebuie sa mi-i impoziteze, fiindca ce depaseste salariul brut de 3000 lei, nu mai este de actualitate scutirea de impozit. Din cercetarile mele de pe internet, doamna de la serviciul meu confunda cu deducerea aceea personala, care este cu totul altceva.

Ma puteti ajuta va rog cu legea care spune clar ca cei 16% din salariul brut lunar nu se impoziteaza salariatului care aduce o astfel de scutire? De asemenea, va rog mi-ar fi de ajutor si legea aceea cu deducerea personala pe care doamna o confunda.

In asteptarea unui raspuns, va multumesc anticipat :),

A.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 12:58, 29 Mai 2015
D-stra puteti sa aratati contabilei legea 448/2006 care precizeaza ca pers.cu handicap sunt scutite de la impozitul pe salariu. Cereti contabilei sa va arate ea in ce lege scrie ca daca un salariu depaseste de 3.000 lei,trebuie impozitat.
Legea nr.448/2006 nu mai prevede nicio astfel de facilitate.

Codul fiscal dispune ca, veniturile din salarii realizate de catre persoanele fizice cu handicap grav sau accentuat sunt venituri neimpozabile.

Prin urmare, aceasta prevedere este in vigoare si nu face vreo distinctie la cuantumul veniturilor realizate de astfel de persoane.
freeelis a scris:

Legea nr.448/2006 nu mai prevede nicio astfel de facilitate.



Adica? Vreti sa spuneti ca persoanele cu handicap accentuat sau grav,nu mai au aceasta facilitate de scutire impozit din salarii sau venituri proprii impozabile?

Vreti sa spuneti ca persoanele cu handicap accentuat sau mediu, care lucreaza sau care desfasor activitati individuale,trebuie sa plateasca impozit de 16% ?
Codul fiscal dispune ca, veniturile din salarii realizate de catre persoanele fizice cu handicap grav sau accentuat sunt venituri neimpozabile.

Asadar, facilitatea este acordata in prezent de prevederile Codului fiscal.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Persoana cu handicap grav,plateste impozit dupa venitul din chirie? p.anni p.anni Buna seara. Sunt pensionata de boala,cu o indemnizatie dupa handicapul grav pe care il am.Din cauza bolii,locuiesc cu copiii la tara,la ei.In oras am o ... (vezi toată discuția)
Scutire impozit pe salariu sirbualexandru sirbualexandru mentionez ca am certificat de handicap gradul 2 accentuat dobandit pe 16 oct. 2014 ,am trimis la serv un examplar (mentionez ca sunt politist)si mi-a venit o ... (vezi toată discuția)
Scutire impozit salarii bordas bordas Am o profesoara care detine un certificat cu grad de handicap .Dupa legea 448/2006 are niste facilitati printre care si scutirea pe impozit pe salar.Dar am ... (vezi toată discuția)