avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1085 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... Persoana cu handicap grav,plateste impozit dupa ...
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

Persoana cu handicap grav,plateste impozit dupa venitul din chirie?

Buna seara.
Sunt pensionata de boala,cu o indemnizatie dupa handicapul grav pe care il am.Din cauza bolii,locuiesc cu copiii la tara,la ei.In oras am o garsoniera,pe care l-asi inchiria.Asi vrea sa stiu,cum trebuie sa procedez,sa fie totul ,,legal,,.
E deajuns,contract de inchiriere intre chirias si mine,fara notar?Apoi sa solicit inregistrarea la administr.financiara?
La care adm.financiara,unde apartine locuinta inchiriata,sau dupa adresa mea actuala,deci adresa de la tara?
Eu,ca pers.cu handicap grav,platesc impozit pentru aceasta chirie?
Multumesc anticipat pentru raspuns.
Cel mai recent răspuns: ctcgabriel , utilizator 20:59, 11 August 2009
Printre facilitatile prevazute de Legea nr. 448/2006 nu figureaza si scuitrea pentru impozitul pentru inchirierea locuintei, deci veti plati 16% anual din suma reprezentind chiria. Pentru a nu face cheltuieli suplimentare este suficient un contract de inchiriere in doua exemplate intre dv. si chirias pe care sa il inregistrati la administratia financiara
Multumesc raspunsul.
persoanele cu handicap grav sau accentuat sunt scutite de impozit pe venit conform prevederilor codului fiscal si L 448/2006 republicata.
indiferent de natura veniturilor
cel mai bine este sa cititi l 448 si codul fiscal
mai aveti multe alte avantaje cum ar fi scutirea de impozit pe cladiri pe terenuri etc
eu am handicap accentuat si sunt scutit de impozit

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Persoanele cu handicap sunt scutite de la plata impozitului pentru terenuri...? Robert_79 Robert_79 Persoanele cu handicap,pot fi scutiti de la plata impozitului pentru casa s-au teren arabil...,si in ce conditii...? Una din conditii ar putea fi,ca persoana ... (vezi toată discuția)
Certificat handicap- impozit 16% aaa21 aaa21 Buna tuturor, Am nevoie de ajutorul vostru, se poate, va rog? Sunt persoana cu handicap, gradul este accentuat (o boala de sange ereditara). De fiecare ... (vezi toată discuția)
Scutire impozit cernatlarisa cernatlarisa Doresc sa știu dacă: 1. Conform Legii 193/2015 pt.modificarea Legii nr. 448/2006 privind protecția și promovarea drepturilor persoanelor cu handicap - ... (vezi toată discuția)