avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 826 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... lnlocuire tevi apa calda, rece si canalizare
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

lnlocuire tevi apa calda, rece si canalizare

Buna ziua,
Asociatia de proprietari a blocului a pus un afis prin care spune ca se schimba toate tevile. Nu stiu cit costa, cum se plateste , ba mai mult am vazut ca sunt cazuri in care strica , darima ca sa faca lucrarea si apoi vin si cer alti bani sa repare . Va rog imi spuneti care este procedura corecta, nu ar fi trebuit sa fie o adunare generala, sau macar sa anunte intr-un fel inaintedate legate de lucrarea si costul ei.
Va multumesc anticipat pentru raspuns.
Cel mai recent răspuns: infosystems4u , utilizator 12:06, 28 Iunie 2016
Executarea de reparatii la partea comuna de instalatii care presupune un efort financiar sporit,de regula se hotaraste de catre adunarea generala a proprietarilor
L nr 230/2007
Art. 37
Pentru lucrarile privind proprietatea comuna, administratorul, tinand seama de pret, durata de executie si calitate, supune spre analiza, selectie de oferte si aprobare comitetului executiv al asociatiei de proprietari, ofertele operatorilor economici care satisfac cerintele, in vederea executarii lucrarilor, conform legislatiei in vigoare.
Va multumesc.
poate fi luata hotararea de efectuarea lucrarii fara o adunare generala a proprietarilor?
pentru efectuarea lucrarii se darima spatii din constructia blocului, va rog , cine are obligatia repararii .Este correct sa se sparga prin casa si sa se lase santier?
Nu, nu e corect.
Iata ce se prevede in HG 1588/2007 cu normele de aplicare a aLegii 230/2007 de infiintare, organizare si functionare a asociatiilor de proprietari:
Art. 17. - (1) Comitetul executiv al asociatiei de proprietari are urmatoarele atributii:
...............
s) ia toate masurile pentru aducerea la starea dinaintea producerii evenimentului a zonei in care se efectueaza reparatii la partile comune, urmand ca sumele aferente reparatiilor respective sa fie suportate de toti proprietarii, proportional cu cota indiviza.

Deci, pe langa lucrarile de inlocuire a tevilor, comitetul trebuie sa asigure si lucrarea de reamenajare a locului.
De curatat, spalat si lustruit nu cred ca s-ar pune problema, dar de reparat, musai.
Ultima modificare: Sâmbătă, 18 Iunie 2016
elga50, moderator
Multumesc tare mult pentru clarificari.
Sunt de accord ca lucrarea trebuie facuta,chiar daca nu este una urgenta, cu toate neplacerile pe care le produce , dar modul in care se actioneaza il consider abuziv.Considerati ca este prea mult daca atunci cind ajung cu lucrarile in zona mea sa ii solicit pretul lucrarii, in cite rate se plateste care este dobinda si desigur sa repare portiunea darimata.
Pai de ce sa asteptati pana ajunge lucrarea la dumneavoastra!? Intrebati vecii, discutati cu presedintele si aflati tot ce va interseaza. Asa poate aflati cum s-a luat hotararea, decizia. Poate a fost o adunare generala si nu ati participat. De regula lucrarile mari si care nu sunt urgente de genul avariilor, se planifica din timp si se cuprind ca valoare in bugetul de venituri si cheltuieli aprobat in adunarea generala. Iar adunarea generala se convoaca obligatoriu cel putin odata pe an in primul trimestru al fiecarui an.

Alte discuții în legătură

Terasa reparata de locatarii ultimului etaj alexberi alexberi Este normal ca doar locatarii ultimului etaj sa plateasca repararea terasei? M-am mutat la ultimul etaj al unui bloc cu asociatie de locatari. ... (vezi toată discuția)
Reparatii - refuz prezentare deviz lucrari giony giony Buna ziua! Va solicit ajutorul in urmatoarea situatie. Va multumesc anticipat pentru efortul si timpul dvoastra. In urma sedintei Asociatiei de ... (vezi toată discuția)
Lucrari imbunatatire bloc asso asso Buna seara , va rog sa imi clarificati ce acte sunt necesare si care sunt pasii de urmat pentru intreprinderea lucrarilor de anvergura la un bloc. De ... (vezi toată discuția)