avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1051 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... hotarare judecatoreasca definitiva
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

hotarare judecatoreasca definitiva

buna ,
In 22.04 2016 a fost data o hotarare judecatoreasca cu apel in 30 zile.In cazul in care nu s-a facut recurs , acea hotarare ramane definitiva?In caz ca da , urmeaza sa mai pimesc un document pe care sa scrie ca este o hotarare definitiva sau raman cu hotararea ce mi-a fost trimisa prin posta?
Cel mai recent răspuns: AV. GABRIELA GERBER , Avocat 16:04, 10 Iunie 2016
Termenul dr apel curge de la comunicarea prin posta la adresa dvs de domiciliu a hotărârii motivate.

Daca încă nu ati primit hotararea, acel termen de 30 zile nu a inceput sa curgă.

Daca ati primit o, au trecut 30 zile si nu s a declarat apel, atunci solicitați legalizarea hotărârii printre o cerere scrisă adresa instanței care a pronunțat o, plătind si o taxa de timbru de 5 lei/ exemplar

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Hotarare definitiva si irevocabila LexyaAlexya LexyaAlexya Buna, In urma divortului pronuntat in decembrie 2011, intelesesem ca hotararea judecatoreasca va fi trimisa prin posta la adresa de domiciliu. Intre timp, am ... (vezi toată discuția)
Predare permis auto după pierderea contestației. mai pot face ceva ca să nu îmi majoreze pedeapsa? P.alexc46 P.alexc46 Buna ziua. Mi-a fost reținut permisul de conducere, am facut contestație, am pierdut pe 14 iunie, cu drept de apel în 30 de zile. Ideea este ca inca nu am ... (vezi toată discuția)
Am pierdut in prima instanta plangerea impotriva unui proces-verbal de contraventie. cum procedez cu permisul florinH florinH Buna ziua, Am fost sanctionat cu suspendarea permisului si am contestat procesul verbal. Iar luna aceasta (pe 18 Oct) am vazut pe site-ul judecatoriei ... (vezi toată discuția)