buna seara! in urma unei discutii animate privind faptul ca , in fiecare zi , timp de 5-6 ore isi aduc cainii si copii mai multi indivizi care nu sunt locatarii blocului in fata caruia se situeaza acest spatiu verde, a fost chemat echipaj sectia de politie sect 2 de catre unul din acesti indivizi.eu deja ii anticipasem chemand politia locala.a ajuns mai repede politia de sector,mi-a luat datele apoi s-au retras cu cei care i-au chemat sa vb.intre timp a venit si comunitara.ideea este ca am primit o amenda de 200 lei de la sectia 9 pentru injurii adresate copiilor si parintilor in fata lor , cu mentiunea ca nu am vrut sa semnez procesul verbal.ideea este ca aceasta amenda a fost pur si simplu pusa in cutia postala ( nu recomandata sau macar scrisoare),iar CEL MAI GRAV ACESTI POLITISTI AU SCRIS NEADEVARURI:
1.nu au fost acolo cand am avut discutia cu indivizii
2.nu mi-au cerut sa semnezz niciun proces verba,mai mult,nu mi-au adus la cunostinta in vreun fel ca imi dau amenda.
Doresc sa contestez amenda,dar mai presus doresc sa stiu daca agentii de politie pot fi pedepsiti in vreun fel.
Multumiri!!!!
si cum demonstrez ca opereaza cu rea credinta?eu doresc sa merg in audienta la comandant,dar apoi vreau sa actionez in Justitie in acest sens deoarece Sectia 9 chiar are agenti care fac abuz in serviciu.totusi faptul ca au scris in procesul verbal ca erau prezenti cand am adus injurii si ca nu am vrut sa semnez procesul vb mi se pare destul de grav...nu mai e rea credinta asta
aveti termen de 15 zile sa contestati amenda, de la data la care ati primit-o.
asa ca daca doriti sa faceti asta, formulati o cerere pe care o timbrati si o depuneti la Judecatorie.
Daca nu contestati amenda in acest termen, veti pierde dreptul de a o mai face.
Ca sa aveti si sanse de castig, ar fi ideal sa aveti macar 1-2 martori care sa stie situatia si sa poata infirma cele scrise pe procesul verbal de contraventie.
Totusi incercati sa mai cititi si Ordonanta2/2001 privind regimul juridic al contraventiilor si vedeti daca procesul verbal nu intra in nulitate de drept.
In ceea ce priveste atitudinea agentilor de la politie, puteti face o sesizare scrisa catre comandantul unitatii din care acestia fac parte.
multumesc frumos pentru raspuns!asa ma gandisem si eu,mai putin ordonanta2/2001...
am citit ordonanta2/2001 si ,din cate am intees eu,deja pt faptul ca nu am primit amenda prin posta ,nu am semnat de primire deci,ar trebui sa se incadreze la nulitate de drept, iar faptul ca nu mi-au adus la cunostinta ca mi-au intocmit proces verbal ( si nicidecum ca nu am vrut sa semnez) ar putea constitui un alt motiv de nulitate...corect?in ceea ce priveste martorul ( care nu poate fi celalat agent constatator ),exista o semnatura ilegibila sub inscrisul "martor",dar banuiesc ca este cel care a chemat politia sau sotia sau prietenul acestuia care erau acolo si au ramas de vorba cu agentii.
ma rog,maine merg in audienta la comandant si am sa-i spun despre ordonanta si nulitatea de drept,daca nu...Judecatoria sect 2.
inca o data multumesc!!!
inca o intrebare,avand in vedere ca raspunsul dvs mi-a fost de mare ajutor: deci amenda nu mi-a fost trimisa nici prn scrisoare recomandata,nici lipita pe usa si nici inmanata personal de vreun agent.conform ordonantei 2/2001 de care spuneati ar trebui sa se incadreze la nulitate de drept.intebarea mea este: ce trebuie sa fac eu?sa astept alte instiintari din partea politiei , sa merg totusi la judecatorie si sa contest amenda ( dar daca nu am primit-o in termeni legali, ce amenda sa contest )?chiar nu am idee cum trebuie sa ma comport ca sa fie bine.mentionez ca nu este o problema sa platesc 200 de roni,dar din principiu pt ca nu sunt vinovata si pt ca nu a fost respectata legea de catre agenti,nu am sa ii platesc.
multumesc inca o data anticipat!
Acuzat pe nedrept
SashaVDK
buna ziua,
In data de 27 august 2009, rulam pe drumul european care leaga Urziceni de Buzau.La km 65 era o masina de politie cu radar stationata.Dupa cca 5 ... (vezi toată discuția)