avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 403 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... procesul verbal de contraventie poate fi trimis prin ...
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

procesul verbal de contraventie poate fi trimis prin posta?

buna ziua
am o intrebare daca este legal ca, politia sa trimita o amenda prin corespondenta recomandata
relatez pe scurt /am fost oprit ,de un agent de politie insotit de un jandarm dupa care am fost dus la sectie pentru a mi se aplica o amenda s-a constatat ca nu am unde fi incadrat pentru fapta comisa mentionez ca discutia nu a fost tocmai amiabila la sectia de politie , dar nu mi s-a intocmit un proces verbal ,am fost lasat sa plec iar dupa doua saptamani primesc o scrisore recomandata cu o amenda in valoare de 8 milioane de lei vechi ,intrebarea mea este daca acest lucru este legal ?o a doua intrebare ,in cat timp se prescrie sau este nula in cazul in care nu ridic corespondenta adica nu se poate face dovada ca mi s-a adus la cunostinta

multumesc
Cel mai recent răspuns: dandanaua , utilizator 13:54, 9 Februarie 2010
Se pare ca nu prea spuneti adevarul. Amenda se oate trimite si prin posta. Daca nu atacati procesul verbal in termenul prevazut de lge, termen care este inscris si in acel proces verbal sunteti bun de plata. Nu face asta, nu platiti, amenda se poate transforma si in "parnaie". Cat priveste nulitatea procesului verbal nu pot sa-ti dau un raspuns pentru ca nu-l am in fata. Drept urmare consulta si un avocat.
Dupa modul cum ai relatat faptele se pare ca estivinovat, nu ai nici martori...e cam greu sa castigi in instanta.
onix99 a scris:

am un martor care a fost cu mine el a ridicat deja amenda si a platit-o dar este legal ca procesul verbal sa fie intocmit in lipsa mea dupa ce mi s-a spus ca pot sa plec fara sa mi se aduca la cunostinta ca voi fi sanctionat?iar daca ok sunt vinovat de ce nu mi s-a intocmit un proces verbal la sediul de politie ?

motivul a fost un semn obscen cu degetul mijlociu care intredevar l-am aratat in gluma prietenului meu care era pe celelta parte a partii carosabile si domnii agenti au nimerit la mijloc mentionez ca acestia se aflau in masina in trafic
~ Conținut șters la cerere ~
Nelegala comunicare in termen de 1 luna de la incheierea procesului verbal poate fi invocata pe calea contestatiei la executare, daca e inceput un act de executare, respectand termenul de 15 zile primul act de executare.
Agentul era politist comunitar? Ce art.de lege a scris el in procesul-verbal ca ati fi incalcat?De la data la care ati primit prin posta procesul-verbal de contraventie, il puteti contesta in 15 zile la judecatoria in a carei raza teritoriala s-a aplicat amenda.Actiunea nu se timbreaza si ar trebui sa o faceti, mai ales ca aveti martori despre cele intamplate, pentru ca altfel nu prea mai puteti contracara procesul-verbal si...sunteti bun de plata.Am inteles ce ati facut, spuneti cand ati primit prin posta p.v. si ce lege si ce articol a scris agentul ca ati incalcat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plangere contraventionalaƒ impotriva proceselor verbale prin care am fost amendati cu cate 200 ron anon1m123 anon1m123 buna seara! in jurul orei 21:40 am luat amenda eu si iubita mea precum ca intretineam relatii sexuale :)). eram intr-o zona retrasa si mai putin luminata( zona ... (vezi toată discuția)
Amenda circa de politie vasisimopasa vasisimopasa buna seara! in urma unei discutii animate privind faptul ca , in fiecare zi , timp de 5-6 ore isi aduc cainii si copii mai multi indivizi care nu sunt ... (vezi toată discuția)
Contestatie proces verbal pentru consum de alcool in spatiul public raulroca raulroca Intr-una din seri, in drum spre casa m-am oprit cu un prieten la povesti, ce e drept aveam 2 beri langa noi, cand se prezinta un agent de la politia ... (vezi toată discuția)