avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 284 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Contestatie proces verbal pentru consum de alcool in ...
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Contestatie proces verbal pentru consum de alcool in spatiul public

Intr-una din seri, in drum spre casa m-am oprit cu un prieten la povesti, ce e drept aveam 2 beri langa noi, cand se prezinta un agent de la politia comunitaram, singur, si imi cere buletinul fara sa se legitimeze. In momentul in care l-am rugat frumos sa se legitimeze i-a sarit tandara, intre timp eu ii dadusem buletinul, si plecam catre postul lor din apropiere sa-mi scrie procesul verbal. Dupa o cearta lunga, si insulte repetate din partea agentului si colegilor sai, ma trezesc cu o amenda de 1500 lei, pentru consum de alcool si semne obscene(tin sa mentionez ca nu adus nici un fel de injuriu, amenintare, injuratura agentului sau colegilor lui dinpotriva tot timpul ma adresam la pers a II-a plural). Cand mi s-a impus practic sa semnez (de catre cei 5 agenti din care 1 a fost prezent la locul faptei) am refuzat cu vehementa, fiind singurul care sunt pasibil de amenda(dat fiindca prietenul meu in acceasi situatie cu mine nu patea nimic iar eu risca o amenda de 1500 lei) si dat fiind faptul ca nu am recunoscut ca am consumat bauturi deoarece berile respective puteau sa fie acolo din pura intamplare, fara ca noi sa bem din ele. Intrebare: Care e cea mai plauzibila forma de a contesta o astfel de sanctiunea?
Cel mai recent răspuns: Radu Gabrian , Mediator 02:17, 18 Iunie 2010
faptul ca era 2 cutii de bere langa dvs asta nu inseamna ca le-ati consumat dvs. banuiesc ca nu vi s-au facut tete ca sa se constate ca aveti alcool in sange. deci deodata trreaba aceasta ar trebui sa pice.
referitor la semnele obscene, nu ma pronunt. le-ati comis asta este, nu aveti cum sa mai dati inapoi. daca nu le-ati comis, deci daca sustineti contrariul, sa-i puneti sa dovedeasca, cam asta trebuie sa faceti si dvs.

av.m.vasilescu
Nu am comis nici una din faptele relatate in procesul verbal, agentul care a constat fapta era singur, eu am un martor, cum pot contesta procesul verbal?
Faceti contestatie la procesul verbal
Castigati 100% mai ales daca aveti si un martor care sa va sustina versiunea
Bafta
aveti grija sa nu treca 15 zile de la data luarii la cunostinta a p-v ca apoi nu mai puteti contesta.
succes
Contestatia o puteti formula in termen de 15 zile de la semnarea sau comunicarea la domiciliu a procesului verbal.
Trebuie sa va dovediti contestatia cu actre,martori,alte probatorii acceptate de lege.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Se poate ataca o asemenea amenda pentru anulare ? dcostyn dcostyn Buna ziua Am si eu o intrebare. Acum o saptamana mi s-a intamplat un eveniment oarecum ciudat. Am venit de la o partida de fotbal si am ajuns in spatele ... (vezi toată discuția)
Contravenție legală? cla1010 cla1010 Bună ziua, numele meu este Claudiu. Am primit o amendă pentru consum de alcool (o bere) în spații publice fără ca agentul de la poliția locală să ... (vezi toată discuția)
Contestare amenda politia locala felixsergiu felixsergiu buna ziua, am primit o amenda de la politia locala pentru consum de bere pe domeniul public si scandal (comentarii in fata organului politiei locale aflat ... (vezi toată discuția)