In urma unor restructurari la actualul loc de munca, urmeaza sa fiu concediat, sau (oferta lor) sa-mi dau demisia si sa primesc inca o luna de salariu drept compensatie. Mai am 9 luni ramase dintr-un contract de 12 luni. In situatia asta, daca nu-mi dau eu demisia, ce compensatii as primi? Multumesc anticipat.
Compensatii slabe sanse, deoarece firma la care lucrati nu mai are resursele financiare de sustinere si a intra in insolvent. Mai bine acceptati compensatia si gasiti-va alt loc de munca.
Depinde foarte mult in ce situatie se afla compania-firma.
1. Acordarea salariilor compensatorii este posibila numai daca este prevazuta in c.i.m., in c.c.m. aplicabil sau in reg.intern al angajatorului.
In lipsa unor astfel de prevederi , angajatorul nu are nicio obligatie in acest sens.
2. Decizia de a demisiona reprezintă actul unilateral de voinţă al salariatului şi nu poate fi „impusă” de angajator. Cu alte cuvinte, angajatorul nu are niciun temei legal în a influenţa decizia salariatului privind încetarea contractului de muncă prin demisie. Dacă angajatorul doreşte încetarea raporturilor de muncă cu salariatului, acesta are la dispoziţie varianta concedierii, cu respectarea însă a dispozitiilor prevazute in Codul muncii.
Insolventa firma
linuxa
Buna ziua,
Cum procedez daca in timpul concediului meu de crestere copil firma la care lucram a intrat in insolventa, iar eu ar fi trebui acum sa-mi reincep ... (vezi toată discuția)
Dreptul muncii
Relu10001
Buna ziua
Am o problemă la muncă și anume:
Postul pe care lucrez ar trebui restructurat deoarece nu avem comenzi de câteva luni și perspectivele nu sunt ... (vezi toată discuția)