avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 523 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Concediere pe contract pe perioada determinata
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Concediere pe contract pe perioada determinata

Salut,

In urma unor restructurari la actualul loc de munca, urmeaza sa fiu concediat, sau (oferta lor) sa-mi dau demisia si sa primesc inca o luna de salariu drept compensatie. Mai am 9 luni ramase dintr-un contract de 12 luni. In situatia asta, daca nu-mi dau eu demisia, ce compensatii as primi? Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:49, 11 Iunie 2016
Compensatii slabe sanse, deoarece firma la care lucrati nu mai are resursele financiare de sustinere si a intra in insolvent. Mai bine acceptati compensatia si gasiti-va alt loc de munca.

Depinde foarte mult in ce situatie se afla compania-firma.
@ 1alexionescu

1. Acordarea salariilor compensatorii este posibila numai daca este prevazuta in c.i.m., in c.c.m. aplicabil sau in reg.intern al angajatorului.
In lipsa unor astfel de prevederi , angajatorul nu are nicio obligatie in acest sens.

2. Decizia de a demisiona reprezintă actul unilateral de voinţă al salariatului şi nu poate fi „impusă” de angajator. Cu alte cuvinte, angajatorul nu are niciun temei legal în a influenţa decizia salariatului privind încetarea contractului de muncă prin demisie. Dacă angajatorul doreşte încetarea raporturilor de muncă cu salariatului, acesta are la dispoziţie varianta concedierii, cu respectarea însă a dispozitiilor prevazute in Codul muncii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna - inchidere punct de lucru claudiap01 claudiap01 este normal ca angajatorul sa ne oblige sa ne dam demisia daca punctul de lucru se inchide??? are vreo obligatie fata de noi daca se inchide punctul de lucru?? ... (vezi toată discuția)
Insolventa firma linuxa linuxa Buna ziua, Cum procedez daca in timpul concediului meu de crestere copil firma la care lucram a intrat in insolventa, iar eu ar fi trebui acum sa-mi reincep ... (vezi toată discuția)
Dreptul muncii Relu10001 Relu10001 Buna ziua Am o problemă la muncă și anume: Postul pe care lucrez ar trebui restructurat deoarece nu avem comenzi de câteva luni și perspectivele nu sunt ... (vezi toată discuția)