avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 695 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Drepturile persoanelor cu handicap
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Drepturile persoanelor cu handicap

Buna ziua,
Am inteles ca persoanele cu handicap au dreptul la medicamente gratuite in conditiile contractului cadru? Dar care ar fi acele conditii? Si care ar fi procedura? Trebuie mers la Casa de Sanatate cu certificatul de handicap pentru a fi inregistrata in sistem persoana in cauza? Sau cum?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: ContSters391349 , utilizator 04:48, 12 Iunie 2016
Ce inseamna ca pers. cu handicap beneficiaza de medicamente gratuite si compensate in conditiile Contractului Cadru ? Inseamna ca aceasta categorie de persoane ca de altfel si restul asiguratilor beneficiaza de aceasta facilitate ,dar nu oricum ,ci in mod reglementat,conform unor conditii,cum ar fi:

- La o consultatie, pentru fiecare afectiune, pot fi prescrise 1-3 medicamente (exceptie fac copiii cu varste intre 0-12 luni si bolnavii inclusi in programele de sanatate, pentru care numarul de medicamente corespunde schemei terapeutice).
-Medicamentele cu si fara contributie personala se prescriu pentru 3-5 zile in afectiuni acute, 8-10 zile in afectiuni subacute, si pana la 30 de zile in afectiuni cronice (si pana la 60 de zile pentru diagnosticul de diabet zaharat).
-Prescriptia medicala pentru afectiunile acute si subacute este valabila 24 de ore in mediul urban.
-Prescriptia medicala care se elibereaza la externarea din spital cuprinde medicatia pentru maxim 30 de zile.
Asiguratii beneficiaza de medicamente compensate in proportie de 90%, 50% si 100

Primul pas este insa ca persoana cu handicap sa se afle inscrisa pe lista unui medic de familie si sa fie luata in evidenta acestuia cu handicapul respectiv ,de aceea daca inca nu aveti medic de familie gasiti unul sau daca deja aveti adresati-va acestuia si va va oferi tot sprijinul de care aveti nevoie.!
Ultima modificare: Duminică, 12 Iunie 2016
ContSters391349, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dreptul de a prescrie medicamente ContSters292683 ContSters292683 Buna ziua, Un medic poate prescrie legal pe o reteta simpla si medicamente din afara zonei lui de specializare? Orice medicament? Multumesc! (vezi toată discuția)
Vizite medicale gratuite sau nu? dara3923 dara3923 buna ziua! as dori sa aflu:[b] cate vizite gratuite anual la medicul de familie si cate trimiteri gratuite anual la medici specialisti au dreptul parintii mei ... (vezi toată discuția)
Cadrul legislativ care reglementeaza eliberarea de catre farmacii a medicamentelor in baza retetelor compensate stelarman stelarman Imi puteti indica va rog cadrul legislativ care reglementeaza eliberarea de catre farmacii a medicamentelor in baza retetelor compensate? Am urmatoarea ... (vezi toată discuția)