avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 869 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... pensionare
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

pensionare

Am 20 de ani lucrați în grupa I de muncă și vârsta de 55 ani. Am fost anunțată că mă pot pensiona începând cu decembrie 2016. Firma mă mai lasă să lucrez. Dacă vreau să mă pensionez în decembrie 2017 se mai ține cont de grupa de muncă pentru reducerea vârstei de pensionare sau trebuie să lucrez până la 60 de ani?
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 12:18, 11 Iunie 2016
1. Daca va pensionati pentru limita de varsta (chiar cu reducerea varstei standard de pensionare) puteti sa cumulati pensia cu salariul.

2. Indiferent cand va pensionati se va tine cont de perioadele lucrate in grupe superioare de munca.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Legea de mai jos nu se poate aplica pentru cumularea reducerilor ... ct66 ct66 LEGEA DE MAI JOS NU SE POATE APLICA PENTRU CUMULAREA REDUCERILOR DE LIMITA DE VARSTA ? Pensia pentru limită de vârstă Art. 60 (1) Fracțiunea de ... (vezi toată discuția)
Pensie anticipata sau nu? ContSters153187 ContSters153187 elena balan sunt nascuta in anul 1956 30 ian. am20ani gr.ll sil2 anigr.l ma pot pensiona. multumesc. (vezi toată discuția)
Pensionare anticipata leed_zeppelin leed_zeppelin buna ziua, sunt nascut in anul 1952,lucrez din septembrie 1971 in aceeasi unitate,fara intrerupere (7 ani in gr.II-a de munca iar restul gr.III-a.) As dori sa ... (vezi toată discuția)