avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1717 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

mostenire

:)As dori sa stiu, daca o casa si un teren ,care figureaza in c.f. actual, Pe nunele,parintilor mei
cu titlu de cumparare in anul 1925,acum ocupat de persoane care nu le cunosc, este vorba de o casa de la tara.
Parinti mei au decedat de mai multi ani eu abia acum am aflat de existenta acestu i imobil.In cazzul in care fac sucesiunea dupa parinti nu sa facut deoarece nu stiam de existenta acetei case si teren, si nu au avut alte bunuri ,dupa care sa fac sucesiunea.As dori sa stiu daca cel care locuieste acolo,in momentul in care eu o sa vreau sa intabulez casa pe mine ar putea ridica cineva obiectii si sa pierd taxa pe care as plati o pt sucesiune la notariat,iar casa sa nu se intabuleze
Cel mai recent răspuns: Corina Capotã , Avocat 09:59, 16 August 2009
Cei care stau in casa aceea au cumva acte pe legea 112/1995?
B-)
Depinde de motivul din cauza caruia parintii au pierdut posesia asupra casei, si cand a fost pierduta posesia.
Nu vreau sa ma antepronunt dar tare imi este teama ca dl mario trebuia sa faca revendicarea in baza unei legi speciale , fie ca este vorba de legea 18/1991 , fie ca este vorba de legea 10/2001(mai degraba fiind vorba si de un imobil) sau 247/2005! Insa mai are posibilitatea sa faca actiune in instanta in baza legii 1/2009 si sa primeasca despagubiri!B-)
Daca cei care locuiesc in acel imobil, nu au avut niciun titlu ci au ocupat un imobil parasit, acestia pot invoca uzucapiunea pentru dobandirea dreptului de proprietate asupra imobilului.
Daca imobilul ar fi intrat in patrimoniul Statului Roman, printr-o forma sau alta de expropriere, si apoi ar fi fost cumparat prin Legea nr. 112/1995, de exemplu, ar fi fost necesara intabularea acestor instrainari pentru ca sa fie opozabile tertilor. Daca acestea nu exista in cf, Statul nu putea vinde ceva cu privire la care nu era proprietar, astfel ca eu tind sa cred ca posesorii imobilului il detin fara titlu.
Eu va recomand sa faceti dezbaterea succesiunii dupa parinti, sa obtineti certificatul de mostenitor pe baza caruia sa va inscrieti dreptul de proprietate asupra imobilului, iar apoi sa notificati prin intermediul unui avocat posesorii privind evacuarea acestora. Daca nu faceti dezbaterea succesiunii, nu veti avea calitate sa notificati posesorii si nici sa faceti vreun demers in instanta. ;)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Uzucapiunea scurta ContSters126925 ContSters126925 pot fi reclamant in uzucapiunea scurta tinand cont de data legilor proprietatii, mai putin fond funciar? (vezi toată discuția)
Uzucapiune Andreea cip Andreea cip In cazul uzucapiunii...pe cine dau in judecata,?fostul propietar sau pe vecinul ca nu.mi semneaza de vecinatate? (vezi toată discuția)
Legea 18 gya gya salutare!Parintii mei au cumparat un imobil(casa si teren) in 1966 in Bucovina,jud. SV.Tot atunci s-au si intabulat. (Am extras de CF, pe numele parintilor ... (vezi toată discuția)