avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 557 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Domiciliul dupa divort
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Domiciliul dupa divort

Buna seara,

Va rog foarte mult,sa ma lamuriti intr-o problema.Eu sunt in divort cu sotul meu.Amandoi suntem la a doua casatorie.Nu avem copii impreuna si nici alte bunuri .Am convenit impreuna sa divortam.Luna viitoare se va pronunta sentinta.Divortul va fi la Primarie.
Dupa pronunutarea sentintei,eu voi pleca in alt oras unde locuieste fiica mea.As dori,prin bunavointa d-voastra,sa stiu ce acte imi trebuiesc pentru a-mi face mutatia la adresa fiicei mele.
Nu stiu cum sa procedez.Va trebui sa-mi fac in localitatea de domiciliu actual(unde voi locui pana la terminarea divortului) viza de flotant si in baza acelei vize imi voi putea face mutatia in orasul unde locuieste fiica mea?V-as ruga mult sa ma ajutati.
Va multumesc,
Cu deosebita stima,
Anghel Dorina
Cel mai recent răspuns: dory61 , utilizator 10:14, 13 Iunie 2016
dory61 a scris:

Nu stiu cum sa procedez.Va trebui sa-mi fac in localitatea de domiciliu actual(unde voi locui pana la terminarea divortului) viza de flotant si in baza acelei vize imi voi putea face mutatia in orasul unde locuieste fiica mea?V-as ruga mult sa ma ajutati.

Nu trebuie sa faceti nimic in localitatea unde sunteti.

Va pastrati numele din casatorie?
Daca da, dupa ce primiti certificatul de divort si plecati la fiica dvs. va puneti viza de resedinta la domiciliul ei.
Daca reveniti la numele purtat inainte casatoriei va trebui sa va schimbati cartea de identitate, deci va trebui sa va stabiliti domiciliul la adresa ei. Locuinta e proprietate personala? Dati-ne detalii ca sa va putem raspunde mai departe.
Va multumesc mult.
FIICA MEA ARE CALITATEA DE CHIRIAS.Are contract de inchiriere cu RIAL-UL.Spatiul in care locuieste fiica mea acum,este spatiul unde am locuit si eu impreuna cu ea,inainte de a ma casatori si de a pleca din oras.Prin plecarea mea,contractul cu RIAL s-a facut pe numele ei,acum ea,locuind tot la celasi domiciliu pe care l-am avut si eu.
Dupa casatorie,voi reveni la numele purtat anterior casatoriei.De aceea apelez la bunavointa d-voastra pentru a parcurge corect toti pasii necesari.

MULTUMESC PENTRU AMABILITATE si astept si alte deatalii,dupa aceste completari.
Ultima modificare: Duminică, 12 Iunie 2016
dory61, utilizator
N-am idee daca se poate sa va stabiliti domiciliul acolo, trebuie intrebat la ei. Poate mai simplu ar fi sa cautati pe cineva aici, in localitatea unde sunteti acum, sa va primeasca in spatiu pentru o noua carte de identitate - cu schimbarea de nume - iar la fiica dvs. sa va puneti viza de resedinta. Banuiesc ca aveti prieteni ''de-o viata'', cum se spune.

Ziceti ca divortati prin intelegere, ex-ul n-ar fi de acord sa ramaneti cu domiciliul la aceasta adresa?
Ultima modificare: Duminică, 12 Iunie 2016
Ares-3, moderator
Dupa cum descrieti e clar ca apartamentul a apartinut exului, deci dvs. nu veti primi nimic nici dupa partaj. Va puteti face mutatie la domiciliul fiicei doar dupa ce veti fi trecuta si dvs. in contractul de inchiriere de la RIAL. De obicei contractul are o fisa locativa, o anexa unde sunt trecuti toti membrii din casa. Sa va treaca si pe dvs. acolo si atunci va puteti face cartea de identitate pe noul nume la aceeasi adresa cu cea a fiicei dvs.
Va multumesc mult!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Schimbare carte de identitate dupa divort,dar fara partaj inca constan constan Buna ziua! Dupa ce hotararea de divort este definitiva si irevocabila pot schimba cartea de identitate careia i-a expirat termenul de valabilitate la ... (vezi toată discuția)
Schimbare de nume dupa divort bbirina bbirina Buna ziua. In urma divortului din 2012 am ramas cu numele si adresa fostului sot, chiar daca m-am mutat in alt judet si ar fi trebuit sa-mi reiau numele de ... (vezi toată discuția)
Carte de identitate 14 ani dejan dejan Buna ziua, Va rugam sa ne ajutati in privinta cartii de identitate a fiului nostru care implineste 14 ani pe data de 21 Octombrie. Problema noastra este ca ... (vezi toată discuția)