avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 466 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Plecare martor in strainatate
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Plecare martor in strainatate

Martorul meu m-a anuntat ca pleaca in strainatate pe 15 august. il pot inlocui in procesul meu de legaturi cu minorul? cum procedez? am doar un singur martor pe el..si ma anunta ca pleaca...
care este procedura? trebuie sa imi lase o declaratie scrisa sa o duc la judecator?
Cel mai recent răspuns: andreiionel , utilizator 20:26, 20 Iulie 2016
Dacă este plecat o scurtă perioadă și din această cauză nu poate să vină la termen, puteți să amânați cauza (să aveți și dovada imposibilității de prezentare a martorului) pentru ca martorul să se poată prezenta la un următor termen. Dacă este vorba despre o plecare îndelungată, puteți cere instanței să-l înlocuiască. Trebuie să aveți la termen o dovadă a plecării și numele și adresa noului martor.
În mod normal martorul nu se înlocuiește în aceasta situația dar puteți face o cerere motivata și sa dovediți ca este în afara tarii.

Trebuia sa va gândiți mai înainte de a-l propune ca martor.
a intervenit aceasta posibilitate a lui sa castige niste bani. trebuie sa faca o declaratie notariala ca pleaca din tara ? primul termen este pe 5 septembrie. am un martor care sa il inlocuiasca. astept raspunsul dumneavoastra
Ar trebui mai degrabă să aveți acte doveditoare ale plecării, de ex: bilet de călătorie, contract de muncă sau altceva. Poate să dea și o declarație, dar ceea ce spune ar trebui susținut și prin probe.
adisan a scris:

Ar trebui mai degrabă să aveți acte doveditoare ale plecării, de ex: bilet de călătorie, contract de muncă sau altceva. Poate să dea și o declarație, dar ceea ce spune ar trebui susținut și prin probe.

ma puteti ajuta cu un model de declaratie? adica cum sa incep? domnule presedinte...etc.. Va multumesc !!

Alte discuții în legătură

Reprezentare totala de catre avocat la divort gabryel1967 gabryel1967 Buna ziua, am urmatoarea problema si daca puteti sa imi dati un sfat va multumesc. Mi-am prins sotia cu un amant si vreau sa divortez. Este rusinos dar asa s-a ... (vezi toată discuția)
Declaratie adypompy adypompy declaratia scrisa a unui martor poate fi luata ca proba intr-un proces civil?persoana respectiva nu se poate deplasa in instanta din motive obiective(programul ... (vezi toată discuția)
Incredintare copil ane_doi ane_doi Buna seara, Sunt cetatean strain cu permis de sedere in Ro. Sotia si copii nu locuiesc in Ro. Am avut o relatie in Ro si am un copil aici. Copilul este ... (vezi toată discuția)