avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 490 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... incredintare copil
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

incredintare copil

Buna seara,
Sunt cetatean strain cu permis de sedere in Ro. Sotia si copii nu locuiesc in Ro. Am avut o relatie in Ro si am un copil aici. Copilul este recunoscut oficilal la cativa ani dupa nastere. As dori incredintarea copilului, mama copilului fiind de acord (in momentul de fata nici unul nu are hotarare de incredintare). Daca mama copiului este de acord cat de usor se poate finaliza totul. Va multumesc
Cel mai recent răspuns: ane_doi , utilizator 14:27, 6 Noiembrie 2011
Puteti obtine custodia destul de repede in acest caz. Poate chiar la primul termen daca se face ancheta sociala inainte de termen.

Sau puteti, asa cum spune si colegul @andymaurul sa faceti o tranzactie la notar
Ultima modificare: Joi, 3 Noiembrie 2011
Alexandru Munteanu, Avocat
Este simplu,daca si sotia este de acord.Potrivit Codului civil aveti posibilitatea sa incheiati o tranzactie la notarul public in acest sens.

Ultima modificare: Joi, 3 Noiembrie 2011
andymaurul, utilizator
Ce inseamna primul termen? Intreb pentru ca mama vrea sa plece in ianuarie in afara Ro pentru perioada nedeterminata. Este valabila o declaratie notariala? Am inteles ca se poate face si pe aceasta cale mai simplu. Eu pot iesi din tara cu copilul in baza acestei declaratii notariale. Mama nu are nici o obiectie, nici o pretentie cu privire la copil. Se poate stabili domiciliul copilului la mine in baza acestei declaratii notariale.
Stiu ca aceasta declaratie se poate ataca ulterior, dar in cazul nostru nu se pune aceasta problema. Vreu doar ca in lipsa mamei sa am o dovada ca am copilul sub ingrijire, sa pot lua decizii singur in privinta copilului, sa aiba domiciliul meu
andymaurul a scris:

Este simplu,daca si sotia este de acord.Potrivit Codului civil aveti posibilitatea sa incheiati o tranzactie la notarul public in acest sens.

cina sa fie de acord? sotiamea sau mama copilului. Eu sunt acum isurat, dar locuiesc singur in Ro,. Mama copilului este de acord in toate privintele. Ce parere are sotia mea nu ma intereseza. eu vreu sa am grija de copil pentru ca mama va lipsi di tata o peroada mare de timp .
Mama sa fie de acord.

Alte discuții în legătură

Custodie comuna, schimbarea domiciliului minorului ciorba ciorba Fosta mea sotie vrea sa plece in Anglia dupa concubin, cel cu care a fost din timpul casatoriei. Eu nu imi dau acceptul sa plece cu fetita noastra de 4 ani, ... (vezi toată discuția)
Cum poate trece vama un minor corina0 corina0 as dori sa stiu si eu cum poate un copi de 17 ani sa iese din tara cu sora mai mare , aceasta fiind majora, iar parintii fiind divortati , copii incredindati ... (vezi toată discuția)
Incredintare minor rezultat in urma casatoriei cu un cetatean strain ilvermar ilvermar Buna ziua, Am fost casatorita cu un cetatean rus. Din casatorie a rezultat un copil (acum are 8 ani). Casatoria a fost incheiata in Rusia si transcrisa in ... (vezi toată discuția)