Fosta mea sotie vrea sa plece in Anglia dupa concubin, cel cu care a fost din timpul casatoriei.
Eu nu imi dau acceptul sa plece cu fetita noastra de 4 ani, deoarece stiu ca nu are cine sa se ocupe de ea acolo,.Mama este de acord sa mergem sa facem un act la notar prin care sa imi lase fata.
Ce trebuie sa contina acel document ??in contextul in care avem custodie comuna, eu ii platesc pensia de intretinere, are domiciliul stabilit la mama si o tranzactie la divort dupa care sa dat hotararea judecatoreasca .
Iar pentru ca este o persoana care se schimba dupa o zi pe alta... daca nu mai vrea sa mergem si sa facem documentele la notar si pleaca pur si simplu ?. eu ce pot sa fac .. sa nu raman incurcat si sa fac ce trebuie si cum trebuie d.p.d.v legal ??
Multumesc anticipat!!!
Nu poate iesi din tara cu fetita fara acordul dv. notarial.
Chiar daca are domiciliul stabilit la mama, in Romania, nu poate pleca din tara fara acordul dv. Daca nu va dati acordul la notar pentru a pleca cu fetita din tara, atunci trebuie sa aleaga una din 2 variante:
- va lasa fetita dv. cu procura notariala in acest sens sau nu (pentru dv. ar fi bine sa va dea o procura in acest sens!) sau
- sa va dea in judecata pentru ca instanta sa suplineasca consimtamantul dv., situatie in care trebuie sa fiti citat, sa va aparati, iar ea trebuie sa-si dovedeasca actiunea pentru a fi admisa. ;)
Daca sotia dvs. pleaca pur si simplu dvs. mergeti la instanta si solicitati fixarea domiciliului copilului la dvs. Va luati copilul si aveti grija de el.
Tutela copil
marius-emil
mama copilului meu este in italia , avem o fetita de 10 lui si ea doreste sa mergem amindoi acolo sa locuim cu ea,problema este ca ea nu mai vrea sa fie ... (vezi toată discuția)