avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 653 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Pot obtine custodia copilului daca...?
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Pot obtine custodia copilului daca...?

Buna ziua,

Ma numesc Loredana,in urma cu 4 ani am stat cu cuneva in concubinaj din aceasta relatie avem o fetita de 3 ani ,dar noi nu mai suntem impreuna cu tatal fetitei de 2 ani.Mentionez ca el sta in Bucuresti iar eu si fetita locuim in Brasov.Intrebaea mea este cum as pute sa obtin custodia fetitei sa nu am nevoie de semnaturile lui daca plec in alta tara .El nu a mai participat financiar la cresterea copilului de cateva luni si inainte cand o facea dadea 50 de lei si aia trebiua sa ma cert cu el ca sa mii dea....???
Initiati o actiune in instanta pentru stabilirea exercitarii autoritatii parintesti si acordarea pensiei de intretinere. Practica judiciara subliniaza acordarea exercitarii autoritatii parintesti ambilor parinti in mod egal. Aceasta presupune ca ambii parinti contribuie la deciziile importante care privesc copilul. In ceea ce priveste plecarea din tara, este nevoie de un acord al tatalui dat la notariat iar pe act trebuie trecuta destinatia, durata calatoriei si scopul acesteia. Succes!
actiunea se va judeca la Bucuresti unde este domiciliul paratului. promovati actiune la Judectoria de sector din Bucuresti competenta in care solicitati exercitarea autoritati parintesti exclusive si stabilirea domiciliului la dvs. nu este simplu deoarece recgula este custodia comuna, ceece insemna ca va trebui sa-i cererti acordul pentru orice oesire din tara ( procura autentica speciala) angajati-va un avocat care va poate si reprezenta in ipoteza in care nu puteti sa va deplasati la Bucuresti. Se poate promova si ordonata presedentiala daca va grabiti, insa trebuie sa aveti si actiune de fond.
Ultima modificare: Joi, 26 Septembrie 2013
Admin, administrator
dar problema este ca el nu o sa fie de acord cu asa ceva sa iau copilul din tara deoarece mi-a spus acest lucru.Ma ameninta tot timpul ca vine si ma omoara si multe altele chiar am si o inregistrare prin telefon in care ma ameninta ca vine tatal lui si ma omara pe mine si imi ia copilul.nu vrea ca copilul meo o viata intreaga sa traiasca langa un astfel de tata sa aiba legatura cu el.Dar de ce se va judeca in Bucuresti si nu in Brasov fetita mea are domiciliul in brasov?
Domnisoara, cu acea inregistrare mergeti fuguta la Politie si faceti o plangere pentru amenintare!Aveti nevoie pentru procesul de stabilire a autoritatii parintesti!
Pentru amenintari mergeti si depuneti plangere la politie.
Pentru autoritate parinteasca exclusiva trebuie sa adunati probe care sa sustina temeinic acest lucru.
Indiferent de rezultatele acestor doua actiuni, fata dumneavoastra este legata de tatal ei pentru tot restul vietii.

Alte discuții în legătură

Tatăl fetiței mele ne amenință, pe mine și familia mea, că ne omoară și ne dă foc la casă, iar acum spune că vine și ia copilul cu forța. aș avea șanse să obțin custodia totală? Dia2017 Dia2017 Bună ziua! Ma numesc Diana,în urma unei relatii a rezultat un copil,care la momentul respectiv are 2 ani și 4 luni. Eu cu tatăl copilul am avut multe ... (vezi toată discuția)
Renuntare la custodie Patrycya86 Patrycya86 Bună seară, as dori sa va întreb eu cu fostul meu prieten avem o fetiță de 2 ani și 3 luni ...Și anul trecut ne-am despărțit. ..fetitA are numele lui ... (vezi toată discuția)
Custodia copilului andreea ionita andreea ionita BUna ziua! Sunt tatal unei fetite de aproape 3 ani, care locuieste cu mine de cand mama ei a parasit-o, acum 9 luni. Cand am decis sa ne despartim, am hotarat ... (vezi toată discuția)