Ma numesc Loredana,in urma cu 4 ani am stat cu cuneva in concubinaj din aceasta relatie avem o fetita de 3 ani ,dar noi nu mai suntem impreuna cu tatal fetitei de 2 ani.Mentionez ca el sta in Bucuresti iar eu si fetita locuim in Brasov.Intrebaea mea este cum as pute sa obtin custodia fetitei sa nu am nevoie de semnaturile lui daca plec in alta tara .El nu a mai participat financiar la cresterea copilului de cateva luni si inainte cand o facea dadea 50 de lei si aia trebiua sa ma cert cu el ca sa mii dea....???
Plangere la politie pentru amenintare. Asta insa il va invrajbi mai tare. Poti sa o folosesti ca proba la procesul de acordare a autoritatii parintesti si, daca prinzi in vigoare modificarea la legea 272/2004, este posibil sa te ajute. De omorat nu te va omori, ci doar te intimideaza si incearca sa te determine sa nu faci vreo actiune in justitie sau sa nu cumva sa ridici pretentii - morale, financiare sau de orice fel. Ti-o spun dintr-o mare experienta. Intre timp, nu uita ca esti mama si ai un copil si nu te lasa daramata de astfel de comportamente. Copilul simte toate lucrurile astea. Fii calma si mergi mai departe.
Nu e obligatoriu sa-l invrajbeasca. Poate sa-i atraga atentia ca se afla in afara legii si sa-si corecteze comportamentul. Pana la urma asta este scopul masurilor corectionale (avertisment, amenda, inchisoare) - sa corecteze nu sa inraiasca.
Daca demonstrati ca nu va lasati intimidata s-ar putea sa va lase, pur si simplu, in pace. Cei mai multi asa fac.
Exista desigur si exceptii. Dar tot n-ar trebui sa va lasati intimidata.
Trebuie sa deschideti proces la Bucuresti si nu in Brasov.
Daca sunteti reprezentata de avocat nu va fi necesar sa va prezentati la judecata decat la un termen.
Procesul nu este complicat dar in functie de imprejurari poate fi destul de lung.