avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 804 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Tutela copil
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Tutela copil

mama copilului meu este in italia , avem o fetita de 10 lui si ea doreste sa mergem amindoi acolo sa locuim cu ea,problema este ca ea nu mai vrea sa fie alaturi de mine ci sa fim impreuna doar pt copil,,intrebarea mea este daca pot sa i cer tutela? ca eu daca de ex plec acolo sa nu ma poata lasa pe drumuri fara copil?ea nu poate sa scoata fata fara mine deci are nevoie de mine, eu nu vreau sa traiesc fara fetita macar pana mai creste,daca i cer sa imi dea tutela aici la un notar inainte sa plec ma ajuta cu ceva?
Nu se poate ce vreti, chiar daca apelati la instanta, aceasta va decide ca ambii parinti sa exercite autoritatea parinteasca, iar cel mult locuinta copilului va fi la dvs.
Nu de dvs are nevoie, ci de acordul dvs. Poate obtine o hotarare jud care sa suplineasca acel acord.
marius-emil a scris:

mama copilului meu este in italia , avem o fetita de 10 lui si ea doreste sa mergem amindoi acolo sa locuim cu ea,problema este ca ea nu mai vrea sa fie alaturi de mine ci sa fim impreuna doar pt copil,,intrebarea mea este daca pot sa i cer tutela? ca eu daca de ex plec acolo sa nu ma poata lasa pe drumuri fara copil?ea nu poate sa scoata fata fara mine deci are nevoie de mine,
eu nu vreau sa traiesc fara fetita macar pana mai creste
,daca i cer sa imi dea tutela aici la un notar inainte sa plec ma ajuta cu ceva?

si dupa aceea...?!
deci nu exista nici o cale in care eu sa fiu sigur ca voi fi alturi copilului decat cea judecatoreasca? daca nu va suparati daca reusesc sa imi acorde tutela nu ma ma mai poate indeparta de copil decat cu instanta nu?
Art. 110

Cazurile de instituire

Tutela minorului se instituie atunci când ambii părinţi sunt, după caz, decedaţi, necunoscuţi, decăzuţi din exerciţiul drepturilor părinteşti sau li s-a aplicat pedeapsa penală a interzicerii drepturilor părinteşti, puşi sub interdicţie judecătorească, dispăruţi ori declaraţi judecătoreşte morţi, precum şi în cazul în care, la încetarea adopţiei, instanţa hotărăşte că este în interesul minorului instituirea unei tutele.

Dupa cum vedeti, nu e cazul de tutela.
Chiar si la instanta sa apelati acum, si dupa proces, veti decide impreuna in privinta copilului. Veti avea ca si acum, drepturi egale in ce priveste copilul
Chiar sa se stabileasca locuinta copilul la dvs in Romania, daca plecati in afara tarii, sincer nu exista nimic care sa va protejeze.
Poate reusiti sa va faceti o familie impreuna cu mama, sa va gasiti ceva de munca acolo.
Acum copilul la cine e ?
Ultima modificare: Marți, 23 Iulie 2013
gi-jane2, moderator
e la mine in tara,multumesc pt sfaturi sa speram ca mama chiar i pasa de copil si ma va lasa sa fiu alaturi chiar daca noi nu ne intelegem

Alte discuții în legătură

Mama decedată, tatăl fără loc de muncă stabil. pot obține bunicii tutela nepoților? zetu_elena zetu_elena Buna ziua, As dori daca se poate sa ma indrumati cum se poate obtine tutela a 2 nepoate , avand in vedere urmatoarea situatie : fiica noastra, mama lor, a ... (vezi toată discuția)
Procura pentru fata andreina27 andreina27 Buna seara! Am o fetita de 4 anisori,poarta numele tatalui, insa nu am fost casatoriti.Acum suntem amandoi parinti in Italia iar fetita este in Romania.Ne-am ... (vezi toată discuția)
Incredintare tutela craciun159 craciun159 buna ziua in urma unui divort amiabila tutela copilului se poate incredinta direct de notar esau este nevoie de o hotarare judecatoreasca.? (vezi toată discuția)