avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 657 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Tutela copil
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Tutela copil

mama copilului meu este in italia , avem o fetita de 10 lui si ea doreste sa mergem amindoi acolo sa locuim cu ea,problema este ca ea nu mai vrea sa fie alaturi de mine ci sa fim impreuna doar pt copil,,intrebarea mea este daca pot sa i cer tutela? ca eu daca de ex plec acolo sa nu ma poata lasa pe drumuri fara copil?ea nu poate sa scoata fata fara mine deci are nevoie de mine, eu nu vreau sa traiesc fara fetita macar pana mai creste,daca i cer sa imi dea tutela aici la un notar inainte sa plec ma ajuta cu ceva?
nu este vorba de tutela, ce puteti obtine dve este stabilirea domiciliului la dvs daca fetita vrea si este la dvs. in prezent. se poate si custodie exclusiva mama fiind pelcata din tara.
in rest, daca plectai cu fetita fara nici o hotarare nu veti avea nici o garantie pentru ce se intampla in Italia
Aveti venituri in tara sa intretineti copilul? Cat are, 10 luni?
Cu cine sta cat sunteti la munca?
Ce doriti dv. mai exact sa se intample? Asta avand in vedere ca aceasta autoritatea exercitata doar de dv. nu are sanse prea mari...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mama decedată, tatăl fără loc de muncă stabil. pot obține bunicii tutela nepoților? zetu_elena zetu_elena Buna ziua, As dori daca se poate sa ma indrumati cum se poate obtine tutela a 2 nepoate , avand in vedere urmatoarea situatie : fiica noastra, mama lor, a ... (vezi toată discuția)
Procura pentru fata andreina27 andreina27 Buna seara! Am o fetita de 4 anisori,poarta numele tatalui, insa nu am fost casatoriti.Acum suntem amandoi parinti in Italia iar fetita este in Romania.Ne-am ... (vezi toată discuția)
Incredintare tutela craciun159 craciun159 buna ziua in urma unui divort amiabila tutela copilului se poate incredinta direct de notar esau este nevoie de o hotarare judecatoreasca.? (vezi toată discuția)