avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 529 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Reprezentare totala de catre avocat la divort
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Reprezentare totala de catre avocat la divort

Buna ziua, am urmatoarea problema si daca puteti sa imi dati un sfat va multumesc. Mi-am prins sotia cu un amant si vreau sa divortez. Este rusinos dar asa s-a intamplat. In momentul asta vreau sa plec din tara sa muncesc. Am mai fost plecat dar fara contract. Dar vreau si sa scap de scarba.
Mi s-a zis de mers la notar dar ea nu vrea sa auda. Eu nu vreau sa o iert. Solutia e in fata legii.
Pot angaja un avocat care sa ma reprezinte la tribunal, dar eu sa nu fiu nevoit sa ma prezint deloc, fiind plecat? Adica sa ii las lui declaratia mea cu privire la sotie si sa nu fiu nevoit sa dau eu declaratie acolo fiind plecat? Sa las declaratie scris in numele meu. Martorii s-ar prezenta, dar eu nu prea as avea cum pentru ca ar trebui sa plec saptamana asta.
Sau trebuie neaparat sa fiu eu de fata si sa zic ce am de zis altfel nu ma scapa judecatorul de ea?
Cel mai recent răspuns: GabrielaC81 , utilizator 23:32, 23 Aprilie 2017
Da, avocatul imputernicit de dvs. poate sa depuna actiunea de divort si sa va reprezinte in procesul de divort daca faceti dovada cu inscrisuri ca va aflati in imposibilitatea prezentarii in fata instantei.
Nu este necesara o declaratie a dvs. la notariat, ci o procura speciala pentru avocatul pe care il veti angaja.
Este suficient sa prezentati avocatului motivele imposibilitatii continuarii casatoriei si probele in sustinerea actiunii, probe pe care acesta le va propune si administra in dovedirea actiunii promovate.

Art. 921 noul cod de procedura civila
Prezenţa personală a părţilor
(1) În faţa instanţelor de fond, părţile se vor înfăţişa în persoană, afară numai dacă unul dintre soţi execută o pedeapsă privativă de libertate, este împiedicat de o boală gravă, este pus sub interdicţie judecătorească,are reşedinţa în străinătate sau se află într-o altă asemenea situaţie, care îl împiedică să se prezinte personal; în astfel de cazuri, cel în cauză se va putea înfăţişa prin avocat, mandatar sau, după caz, prin tutore ori curator.
....................................................

Ultima modificare: Sâmbătă, 22 Aprilie 2017
MARTA SIMONA PETRE, Avocat
Eu ma refeream la declaratia pe care as da-o in fata judecatorului cu privire la ce a facut si face sotia. Nu stiam ca pot aduce doar martori si probe si este de ajuns. Asta este foarte bine.

Eu daca nu voi munci acolo cu contract cum pot dovedi ca voi fi plecat din tara? Chirie pe numele meu nu voi avea intrucat este dificil sa plateasca o singura persoana chiria.. Pot declara martorii ca sunt plecat? Este de ajuns cuvantul lor?

Multumesc
Trebuie sa aveti stabilita resedinta pe baza de acte in strainatate ca sa nu fie necesar sa fiti prezent la proces si sa va poata reprezenta (inlocui) avocatul la proces.
Avocatul va redacteaza actiunea de divort si nu trebuie sa declarati nimic in fata la judecator ca nu este proces penal.
Sotia va trebui sa se apere in fata acuzatiilor aduse prin modalitatile permise de lege.
Vor fi audiati 1-2 martori care vor trebui sa sustina varianta dvs si sa prezinte motivele care fac imposibila continuarea casatoriei.Trebuie sa depuneti o copie contract munca,permis sedere .,sau orice alt act care sa faca dovada ca locuiti/lucrati in strainatate pentru a putea sa dovediti motivul care va impiedica sa va prezentati personal in instanta.
Stati linistit ca DUREAZA. Nu se depune azi si gata maine e procesul. Din momentul in care avocatul dvs. va depune actele poate sa dureze intre si 2-3 sau chiar 4 luni daca deschideti actiunea la Bucuresti. Apoi daca sotia nu vrea sa divorteze vor fi cel putin 3 termene pana se admite divortul. Pana la aceste termene duceti-va si lucrati linistit in stainatate. Termenul de prezentare il aflati din timp, cel putin primul il aflati cu 1-2 luni inainte asa ca veti fi muncit suficient incat sa va permita angajatorul sa lipsiti o zi. Luati un low-cost din timp veniti seara dinainte si plecati a doua zi, aveti sanse sa rezolvati tot drumul cu 50-100 euro.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort in cazul in care o parte nu vrea Avadrian Avadrian Buna ziua, Daca o parte nu doreste divortul (sotia), iar sotul da, cum poate proceda acesta din urma, pentru a obtine divortul? Va multumesc. (vezi toată discuția)
Cum pot să divorțez dacă sunt în italia iar soțul în românia? nu vreau să vin în țară pentru proces Silviulucian Silviulucian Cum pot să divortez daca sunt în Italia iar sotul în România?Nu vreau să vin să divortez în țară.Mulțumesc! (vezi toată discuția)
Divort Teleaba Cristina Teleaba Cristina Bună seara, As putea sa fac o procura speciala pentru a fi reprezentata în divorț de către avocatul meu? Menționez ca intenționez sa plec în alta tara ... (vezi toată discuția)