avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 694 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divort in cazul in care o parte nu vrea
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divort in cazul in care o parte nu vrea

Buna ziua,

Daca o parte nu doreste divortul (sotia), iar sotul da, cum poate proceda acesta din urma, pentru a obtine divortul?

Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: MARTA SIMONA PETRE , Avocat 12:29, 4 Iulie 2014
in acest caz solutia este sa divortati in fata instantei de judecata. Consultati un avocat. Actiunea de divort trebuie sa fie bine motivata si dovedita
Sotul promoveaza actiune de divort pe rolul instantei, motiveaza in drept si in fapt actiunea aratand motivele pentru care raporturile dintre soti sunt grav vatamate , iar continuarea casniciei nu mai este posibila si propune /administreaza probe in dovedirea actiunii promovate.
Avadrian a scris:

cum poate proceda acesta din urma, pentru a obtine divortul?

Va obtine divortul in urma unui litigiu, daca si numai daca poate dovedi in fata instantei ca nu se mai poate continua casnicia din vina sotie care nu doreste divortul. Nu va obtine divortul daca nu poate dovedi vreo culpa a sotie, si nu poate obtine divortul in baza vinovatiei sale proprii (a sotului).
simonette12 a scris:

Sotul promoveaza actiune de divort pe rolul instantei, motiveaza in drept si in fapt actiunea aratand motivele pentru care raporturile dintre soti sunt grav vatamate , iar continuarea casniciei nu mai este posibila si propune /administreaza probe in dovedirea actiunii promovate.

Multumesc pentru raspuns. Dar sotul poate sa solicite judecarea in lipsa? El pleaca in strainantate. Fara avocat este vreo problema? Are martori care pot veni

~ Conținut șters la cerere ~

Alte discuții în legătură

Divort- declaratie de judecare in lipsa obrejaeu obrejaeu buna, poate sa imi spuna cineva,cum trebuie completata declaratia prin care imi exprim acordul ca sotia sa divorteze in lipsa? sau unde gasesc un model de ... (vezi toată discuția)
Divort cu doi minori c_onucu c_onucu Am si eu o nelamurire: de ce la prima infatisare in cazul unui divort cu doi minori este necesar sa se prezinte amandoi parintii chiar daca au avocat? Este ... (vezi toată discuția)
Avocat divort l4ur4p l4ur4p As dorii sa inputernicesc un avocat pe raza Bucuresti pentru a se ocupa in lipsa mea de intregul proces de divort,ce pasi trebuie urmati pentru a fi posibila ... (vezi toată discuția)