avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 702 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divort in cazul in care o parte nu vrea
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divort in cazul in care o parte nu vrea

Buna ziua,

Daca o parte nu doreste divortul (sotia), iar sotul da, cum poate proceda acesta din urma, pentru a obtine divortul?

Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: MARTA SIMONA PETRE , Avocat 12:29, 4 Iulie 2014
Nu, sotul nu poate solicita judecarea in lipsa deoarece in procesul de divort prezenta personala a partilor este obligatorie cu exceptiile prevazute de disp.art.920 n. c.proc.civ., cand partea poate sa fie reprezentata de catre avocat sau mandatar, cu dovezile aferente situatiei respective.
Art. 920
Prezenţa personală a părţilor
(1) În faţa instanţelor de fond, părţile se vor înfăţişa în persoană, afară numai dacă unul dintre soţi execută o pedeapsă privativă de libertate, este împiedicat de o boală gravă, este pus sub interdicţie judecătorească, are reşedinţa în străinătate sau se află într-o altă asemenea situaţie, care îl împiedică să se prezinte personal; în astfel de cazuri, cel în cauză se va putea înfăţişa prin avocat, mandatar sau, după caz, prin tutore ori curator.
(2) Instanţa va încerca la fiecare înfăţişare împăcarea soţilor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort- declaratie de judecare in lipsa obrejaeu obrejaeu buna, poate sa imi spuna cineva,cum trebuie completata declaratia prin care imi exprim acordul ca sotia sa divorteze in lipsa? sau unde gasesc un model de ... (vezi toată discuția)
Divort cu doi minori c_onucu c_onucu Am si eu o nelamurire: de ce la prima infatisare in cazul unui divort cu doi minori este necesar sa se prezinte amandoi parintii chiar daca au avocat? Este ... (vezi toată discuția)
Avocat divort l4ur4p l4ur4p As dorii sa inputernicesc un avocat pe raza Bucuresti pentru a se ocupa in lipsa mea de intregul proces de divort,ce pasi trebuie urmati pentru a fi posibila ... (vezi toată discuția)