avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 204 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Avocaţi şi Admitere ... Avocat divort
Discuție deschisă în Avocaţi şi Admitere în avocatură

Avocat divort

As dorii sa inputernicesc un avocat pe raza Bucuresti pentru a se ocupa in lipsa mea de intregul proces de divort,ce pasi trebuie urmati pentru a fi posibila inputernicirea si care ar fi pretul estimativ pentru intregul divort( nu avem bunuri comune si nici copii).
Mentionez ca sotul nu vrea sa accepte divortul,in schimb doresc sa se incheie cat mai repede posibil si fara a ma prezenta la procese.
multumesc anticipat.
Ultima modificare: Sâmbătă, 27 Februarie 2016
l4ur4p, utilizator
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 12:58, 1 Martie 2016
Dacă aveți stabilita reședință în străinătate nu sunteți obligata sa veniți la proces și avocatul se descurca singur.

Durata poate fi de doua termene dacă soțul nu încurcă lucrurile.
nu am resedinta in strainatate,problema este ca am ramas doar cu buletinul,restul actelor oprindule cu forta,nu sunt sigura daca se poate scoate un duplicat pentru inaintarea cererii ce divort
Regulament Forum Avocatnet.ro

2.6. In forum nu se stabilesc relatii profesionale intre cel care intreaba si cel care raspunde, cererile si ofertele de consultanta se fac in 3 moduri: prin intermediul mesageriei private, prin alegerea unui consultant din Catalog sau prin trimiterea unei cereri de oferta la Bursa consultantilor.

www.avocatnet.ro/content/con...

www.avocatnet.ro/content/bc|...
1.Nu puteti fi reprezentata de un avocat la divort daca nu va aflati intr-una din situatile de exceptie prevazute de disp. art.920 c.proc.civ, prin urmare prezenta este obligatorie la fiecare termen de judecata.
Art. 920 c.proc.civ.
Prezenţa personală a părţilor
(1) În faţa instanţelor de fond, părţile se vor înfăţişa în persoană, afară numai dacă unul dintre soţi execută o pedeapsă privativă de libertate, este împiedicat de o boală gravă, este pus sub interdicţie judecătorească, are reşedinţa în străinătate sau se află într-o altă asemenea situaţie, care îl împiedică să se prezinte personal; în astfel de cazuri, cel în cauză se va putea înfăţişa prin avocat, mandatar sau, după caz, prin tutore ori curator.
........................................
2.Aveti posibilitatea sa solicitati de la Serviciul de Stare Civila un duplicat al certificatului de casatorie necesar depunerii actiunii de divort.
3.Avand in vedere ca paratul se opune divortului, aveti nevoie de martori ( sau macar un martor ) pentru dovedirea motivelor de divort.

l4ur4p a scris:

nu am resedinta in strainatate,problema este ca am ramas doar cu buletinul,restul actelor oprindule cu forta,nu sunt sigura daca se poate scoate un duplicat pentru inaintarea cererii ce divort


Daca aveți copie xerox după certificatul de căsătorie poate fi suficient pentru a deschide divorțul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am nevoie de un avocat in procesul de divort- costuri si durata avrigeanunicoleta avrigeanunicoleta Am nevoie de un avocat care sa ma reprezinte intr un caz de divort. Care sunt costurile, cat dureaza divortul? (vezi toată discuția)
Caut avocat Adina860 Adina860 Buna ziua,vreau un avocat bun din Timisoara jud.Timis. Sapatamana viitoare mai exact miercuri 11 feb am prima infatisare pentru divort cu un copil. Ar vrea ... (vezi toată discuția)
Caut avocat specializat in dr. familiei- iasi Georgiana_Arnautu Georgiana_Arnautu Buna ziua, Va rog sa imi recomandati un avocat din Iasi, specializat sau cu expertiza in cazuri de schimbare domiciliu minor, in strainatate sau decadere ... (vezi toată discuția)