avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 790 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Avocaţi şi Admitere ... Am nevoie de un avocat in procesul de divort- costuri ...
Discuție deschisă în Avocaţi şi Admitere în avocatură

Am nevoie de un avocat in procesul de divort- costuri si durata

Am nevoie de un avocat care sa ma reprezinte intr un caz de divort. Care sunt costurile, cat dureaza divortul?
Cel mai recent răspuns: MARTA SIMONA PETRE , Avocat 21:30, 23 Iunie 2015
Costurile dvs vor consta in taxa de timbru si onorariu de avocat (onorariu variabil de la avocat la avocat, in functie de experienta si pregatirea fiecaruia, de complexitatea situatiei dvs, de munca depusa de avocat).

Durata procedurii nu poate fi decat aproximata, fiind in functie de complexitatea divortului (prin acord sau nu, cu sau fara copii etc, tipurile de cereri accesorii formulate), instanta la care se judeca etc

Divortul nu este prin acord de ambele parti, copilul are 22 ani, deci cu aproximatie?! Tot o aproximare as dori si la costuri. Singura complexitate zic eu , e ca trb sa ma reprezinte la tribunal. Unde pot gasi un avocat?
Ultima modificare: Duminică, 21 Iunie 2015
avrigeanunicoleta, utilizator
Nu puteti primi nici macar aproximari ale onorariului pe un forum, pentru ca onorariul se stabileste in functie de situatia concreta si criteriile prevazute de Statutul profesiei de avocat.
Taxa de timbru este de obicei 100 lei, insa cuantumul acesteia se achita in functie de temeiul de drept al actiunii formulate.
In plus in mesajul dvs. vorbiti de o " reprezentare" a dvs, in cadrul unei actiuni de divort.
Reprezentarea partii de catre avocat in cazul unui divort poate avea loc doar in situatii expres si limitativ prevazute de lege adica acestea:

Art. 920 n. cod de proc.civ.
Prezenţa personală a părţilorn
(1) În faţa instanţelor de fond, părţile se vor înfăţişa în persoană, afară numai dacă unul dintre soţi execută o pedeapsă privativă de libertate, este împiedicat de o boală gravă, este pus sub interdicţie judecătorească, are reşedinţa în străinătate sau se află într-o altă asemenea situaţie, care îl împiedică să se prezinte personal; în astfel de cazuri, cel în cauză se va putea înfăţişa prin avocat, mandatar sau, după caz, prin tutore ori curator.
...............................................

Daca nu va aflati in niciuna din aceste situatii de exceptie , atunci veti fi asistat/asistata dupa caz de catre un avocat pe parcursul procesului de divort, ceea ce presupune prezenta dvs. la fiecare termen de judecata.

Regulamentul forumului interzice recomandarea unui avocat.
2.6. In forum nu se stabilesc relatii profesionale intre cel care intreaba si cel care raspunde, cererile si ofertele de consultanta se fac in 3 moduri: prin intermediul mesageriei private, prin alegerea unui consultant din Catalog sau prin trimiterea unei cereri de oferta la Bursa consultantilor.
www.avocatnet.ro/content/con...
www.avocatnet.ro/content/bc
Avand in vedere cele aratate topicul va inchis.
Multumesc pentru intelegere.
Ultima modificare: Marți, 23 Iunie 2015
MARTA SIMONA PETRE, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Avocat divort l4ur4p l4ur4p As dorii sa inputernicesc un avocat pe raza Bucuresti pentru a se ocupa in lipsa mea de intregul proces de divort,ce pasi trebuie urmati pentru a fi posibila ... (vezi toată discuția)
Jurist constanta Selux Selux Buna ziua, Am de redactat o intampinare la o chemare in judecata. Poate sa ma ajute cineva cu un numar de telefon sau adresa unui jurist din Constanta, ... (vezi toată discuția)
Redactare actiune cedo ContSters115233 ContSters115233 Buna seara. Doresc sa adresez o reclamatie CEDO insa am nevoie de ajutor specializat in redactarea ei, este un caz destul de complex, sunt deopotriva Dosare ... (vezi toată discuția)