avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 645 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Am avut un proces de divorț. La prima înfățișare ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Am avut un proces de divorț. La prima înfățișare am depus ...

Am avut un proces de divorț. La prima înfățișare am depus cerere în termen legal de amânare în vederea angajârii de apărător. Normal nu m-am prezentat ,dar judecata sa ținut și să pronunțat hotărârea în defavoarea mea. La dosar registratura (grefiera) a depus 2 procese verbale în care motivează că sa primit cererea de amânare dar datorită volumului mare de muncă nu a depus o la instanță. Am făcut apel și a fost respins. Ce mai pot face ? Specific !!! Sora soției este magistrat ...mare !
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 10:15, 22 Noiembrie 2023
Ce e în defavoarea dvs? Care e miza?

gi-jane2 a scris:

Ce e în defavoarea dvs? Care e miza?

Hotarârea,,spune"că desfacerea căsătoriei este din vina mea...fapt nereal
Ați justificat în vreun fel absența dvs.? (dincolo de faptul că doreați să vă angajați un avocat).

Ați scris: "Normal nu m-am prezentat".
De ce vi s-a părut a fi "normal"? Erați lipsit de libertate, aveați reședința în străinătate, vă aflați în una dintre situațiile de mai jos?

Art 921 C. proc. civ.
(1) În faţa instanţelor de fond, părţile se vor înfăţişa în persoană, afară numai dacă unul dintre soţi execută o pedeapsă privativă de libertate, este împiedicat de o boală gravă, beneficiază de tutelă specială, are reşedinţa în străinătate sau se află într-o altă asemenea situaţie, care îl împiedică să se prezinte personal; în astfel de cazuri cel în cauză se va putea înfăţişa prin avocat, mandatar sau, după caz, prin tutore ori curator.

Avocatul asistă partea la divorț (care șade de-a stânga ori de-a dreapta/ este prezentă).
Cazurile în care avocatul reprezintă partea (absentă) la divorț sunt cele de mai sus (aflate după sintagma "afară numai dacă")

Mă tem că, dacă nu erați într-una din aceste situații, care v-ar fi impiedicat să vă prezentați personal și nici nu v-ați prezentat, ați cam transmis "în subtext" că nu prea vă interesează cum se termină divorțul.
Ultima modificare: Miercuri, 22 Noiembrie 2023
romascanu, moderator
Eu cred ca nu s-a prezentat la termenul fixat pt ca depusese cerere de amanare. Totuși, trebuia sa ca prezentați ca nu știați daca se aproba sau nu.
Totuși, ciudat ca s-q desfăcut căsătoria la primul termen fara sa se audieze martori etc.
Dvs ati trimis răspuns ( intampinare) la cererea doamnei de divort?
Atacați hotararea daca nu va convine, apelati la avocat.

gi-jane2 a scris:

Eu cred ca nu s-a prezentat la termenul fixat pt ca depusese cerere de amanare. Totuși, trebuia sa ca prezentați ca nu știați daca se aproba sau nu.
Totuși, ciudat ca s-q desfăcut căsătoria la primul termen fara sa se audieze martori etc.
Dvs ati trimis răspuns ( intampinare) la cererea doamnei de divort?
Atacați hotararea daca nu va convine, apelati la avocat.

Mulțumesc...dar ce cale de atac ? Mi-a respins apelul...

Alte discuții în legătură

Divort cu care sotul nu este de acord Loreh Loreh sunt casatorita de 4 ani cu un domn din salaj, zalau, eu locuiesc in bacau si casatoria este facuta in salaj, as dori sa stiu este posibil sa incep ... (vezi toată discuția)
Buna ziua am deschis un proces de divort in bucuresti sect4 iar ... monik112 monik112 Buna ziua am deschis un proces de divort in Bucuresti sect4 iar ei mi-au trimis dosarul la ultimul domiciliu al sotului .Eu nu ma pot prezenta acolo din motive ... (vezi toată discuția)
Divort fara reprezentare? va rog sa-mi spuneti daca se poate ... Adriana Janette Adriana Janette Divort fara reprezentare? Va rog sa-mi spuneti daca se poate divorta fara angajarea unui avocat, daca sotul este in Germania? Nu avem copii comuni, nu am avut ... (vezi toată discuția)