avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 508 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... recuperare sume depuse la CEC
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

recuperare sume depuse la CEC

Familia mea detine patru carnete cec in valoare de 100 000 lei vechi fiecare din 15 nov 1996. As dori sa stiu daca avem dreptul la despagubiri si daca da, care este procedura. Mentionez ca toti suntem in viata.Va multumesc
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 07:37, 13 Iunie 2016
Au fost sechestrati de banca? Despagubiri pentru ce anume?

Pentru ca banii nu au fost utilizati sau pentru ca au fost depozitati in banca?

Nicio banca nu va despagubi vreodata un client sau pe mostenitorii acestuia pentru ca nu si-au folosit banii din depozite.

Evorba de legea 19/2016 pentru completarea 19/2014 privind despagubirea persoanelor fizice care au constituit depozite la cec in vederea achizitionarii de autoturisme sume de care statul s-a folosit.

Fara suparare dar nu vad rostul unor astfel de despagubiri atata timp cat dupa anul 1990 exista posibilitatea retragerii banilor.

CEC-urile cu castiguri in autoturisme au fost niste bilete de loterie, nimic altceva. Nu exista garantia si obligatia acordarii unui autoturism.

Faptul ca in perioada anterioara anului 1990 a existat in sistemul bancar romanesc o oferta comerciala bancara la care persoanele fizice au participat benevol nu inseamna ca trebuie sa fie despagubiti din bugetul de stat. Initiativa despagubirii apartine in mod sigur unor parlamentari interesati pentru ei sau prietenii apropiati.

Ce ar insemna ca statul sa ii despagubeasca pe toti care au depozite la diverse banci si le scad depozitele pentru ca dobanda scade? Nu ar fi un motiv de solicitare a unei despagubiri?

Nu stiu daca se dadea o dobanda la depozitele respective, daca nu s-a dat dobanda atunci banca ar putea cel mult sa despagubeasca dobanda neacordata.

Daca pe CEC-urile alea scria ca statul garanteaza castigarea unui autoturism era cu totul altceva. Nu vad motive pentru astfel de despagubiri.

Toata populatia este obligata sa isi asigure locuintele, cand sunt calamitati tot statul plateste pagubele!
De ce sa platesc eu si altii pentru ca dvoastra ati jucat la loterie??

Ziceti ca cecurile dvs sunt de dupa revolutie.
Nu ati strans bani pt a va lua o masina Dacia. Ati citit legea sa vedeti cui ii este destinata ?
ea se refera la "despăgubirea persoanelor fizice care au constituit depozite la Casa de Economii şi Consemnaţiuni C.E.C. - S.A. în vederea achiziţionării de autoturisme"
Sunteti in acest caz ? Daca nu, nici despagubiri nu vi se cuvin.

CEC, libret de economii cu dobanda si castiguri pentru autoturisme, sunt in acest caz.

Alte discuții în legătură

Cum pot recupera banii din carnetele cec de 5000 lei cu dobândă și câștiguri în autoturisme? Marina44 Marina44 Am doua carnete CEC de 5000 lei cu dobanda si castiguri in autoturisme din 1987 si doua carnete de 2000 lei si 1000 lei din \'93. Cum pot recupera banii? Am ... (vezi toată discuția)
Legea nr. 19/2016 dory58 dory58 Buna ziua, Posesorul a doua librete CEC de economii cu dobanda si castiguri in autoturisme din anul 1991 in valoare de 5000 lei vechi, poate beneficia de ... (vezi toată discuția)
Cec livret de economii cu dobanda si castiguri in autoturisme Antal Rozalia Antal Rozalia Buna ziua ! In anii 90 am avut si eu un CEC livret de economii cu dobanda si castiguri in autoturisme.Ani de zile am pastrat in sertar + de cateva ori ... (vezi toată discuția)