avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 662 soluții astăzi

Joi, 6 februarie, are loc evenimentul: AI Act: De la reglementare la implementare - Ghid practic de conformare pentru companii. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Voucher de vacanta
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Voucher de vacanta

Buna ziua,

Referitor la acordarea voucherelor de vacanta, as dori sa stiu daca in acest moment, in anul 2016 acestea au fost acordate la societatile particulare.
In ce masura aceste vouchere pot fi cerute la angajator ? Desi aceasta facilitate exista din 2015, pana acum nu am beneficiat de aceasta si cred ca de fapt, noi cei care lucram la angajator particular nu avem voie sau dreptul acesta? Angajatorul are de indeplinit formalitati pentru acordarea acestor vouchere?

Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 11:32, 13 Iunie 2016
1. Angajatorii care încadrează personal prin încheierea unui contract individual de muncă pot acorda, în condiţiile legii, vouchere de vacanţă.

2. Angajatorul, de comun acord cu organizaţiile sindicale legal constituite sau cu reprezentanţii salariaţilor, după caz, stabileste prin contractele colective de muncă, respectiv prin regulamentele interne, regulile privind modul de acordare a voucherelor de vacanţă , precum si forma sub care se acorda acestea.

3. Prin urmare, nu exista obligativitatea acordarii de vouchere de vacanta in sectorul privat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Prima de concediu dancucasiana dancucasiana As avea o nelamurire cu noua lege cu primele de concediu,sotul meu lucreaza la apa-canal,adica la stat,ar beneficia de vocherul de vacanta,adica sunt obligati ... (vezi toată discuția)
Drepturile angajaților Iulian Razvan T Iulian Razvan T La firma la care lucrează soția mea se oferă vochere de vacanță. Este în concediu prenatal de 45 zile lucrătoare, astfel nu se încadrează deoarece ... (vezi toată discuția)
Contract de munca lyly64 lyly64 Va rog, o angajata(institutie publica) a intrat in concediu crestere copil din mai. si nu stiu daca beneficiaza de vouchere de vacanță, pe anul in curs. - ... (vezi toată discuția)