avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 562 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Probe- inscris trimis postal cu confirmare de primire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Probe- inscris trimis postal cu confirmare de primire

Am citit in sectiunea pentru intamplari din sedintele publice urmatorul caz:
1.In aparare, partea A depune inscrisuri pentru a dovedi ca a anuntat/sesizat situatia conform legii, partii B. In contradictoriu, partea B afirma ca a primit de la partea A o scrisoare, dar...era o declaratie de dragoste...De aici pana a nu putea dovedi( ca parteA) este doar un pas. Ce alta solutie exista? La posta doar o data mi s-a permis sa fac xerox dupa trimitere(o telegrama) dupa ce s-a pus stampila si s-a dat numar de inregistrare. 2. Exista si posibilitatea sa se refuze primirea scrisorii. 3. Cineva a cerut un sfat de curand: trebuie sa faca o contestatie; imi amintesc un caz, o sesizare cu multe nereguli semnalate, iar primitorul s-a apartat spunand ca a primit scrisoare dar nu era contestatie (adica, nu avea acest titlu, ci functia destinatarului..."Domnule Presedinte"... Bineinteles ca instanta poate sa nu fie dispusa/interesata sa analizeze sub toate aspectele...noi ce facem?
Este un subiect interesant. O posibilitate este sa se realizeze trimiterea prinposta, prin scrisoare deschisa cu valoare declarata si cu confirmare de primire. In acest caz, la posta se completeaza si o nota de inventar in care se mentioneaza cuprinsul expeditiei (de ex. se scrie "contestatie impotriva deciziei ..." sau recurs impotriva deciziei ...").
Mai sigur,dar mai costisitor, este sa se realizeze trimiterea printr-un executor judecatoresc, situatie in care un exemplar al documentelor expediate ramane la executorul judecatoresc, astfel incat se poate proba oricand continutul documentelor expediate. Aceasta posibilitate este preferabila si daca destinatarul refuza primirea, intrucat executorul judecatoresc (sau agentul sau procedural) poate intocmi proces verbal de afisare, la fel cu citatiile /comunicarile trimise de instantele judecatoresti. In acest caz destinatarul nu poate sustine ca nu a primit trimiterea. Cred ca varianta prin executor judecatoresc (prin agent procedural, nu cu posta) este cea mai buna solutie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Notificare prin executor esuata rolex rolex In conformitate cu clauzele unui contract de arenda intocmit in forma autentica la notar este stipulat ca in cazul neplatii arenzii la data stabilita ... (vezi toată discuția)
Program de vizita larisa2685 larisa2685 Buna ziua, am si eu o nelamurire.tatal are program de vizita o data pe saptamana la domiciliul mamei,adica al meu.eu am domiciliul in strainatate si resedinta ... (vezi toată discuția)
Realizarea comunicarii in cazul refuzului primirii sau neridicarii de la oficiul postal Bittermann Bittermann Procedura civila nu reglementeaza cazul in care comunicarea unei scrisori recomandate cu continut declarat nu se realizeaza pe motivul neridicarii de oficiul ... (vezi toată discuția)