avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 803 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... valoare contract vanzare-cumparare
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

valoare contract vanzare-cumparare

cam ce procent din valoarea de piata a unui bun imobil ar fi bine sa fie trecut intr-un contract de vanzare cumparare, intre rude gradul II, pentru a nu fi atacabil de catre rudele de grad I ale vanzatorului sau a indeparta orice suspiciuni?

multumesc,
Cel mai recent răspuns: titaniq , utilizator 14:17, 13 Iunie 2016
Trebuie trecut pretul real! Acesta trebuie sa fie sincer si serios. In plus tot ce este peste suma de 50.000 RON trebuie transferata prin banca din contul cumparatorului in cel al vanzatorului.Daca aveti pretul stabilit mai mic ca grila , notarul are obligatia sa raporteze acest lucru la ANAF. Oricum taxele in acest caz sunt calculate tot la pretul din expertiza imobiliara pentru uzul notarilor.
Joha a scris:

Trebuie trecut pretul real! Acesta trebuie sa fie sincer si serios. In plus tot ce este peste suma de 50.000 RON trebuie transferata prin banca din contul cumparatorului in cel al vanzatorului.Daca aveti pretul stabilit mai mic ca grila , notarul are obligatia sa raporteze acest lucru la ANAF. Oricum taxele in acest caz sunt calculate tot la pretul din expertiza imobiliara pentru uzul notarilor.

Adica daca pretul "de piata" al unui apartament este de 50.000 euro si tatal meu mi-l vinde cu 40.000 euro , acesta nu este pret real, sincer si serios?
Pretul este negociat de parti, asta inseamna sa nu fie derizoriu...in exemplu dat de dvs este ok, dubii se poate avea cand este mai mic de jumatate din pretul de expertiza.
Joha a scris:

Pretul este negociat de parti, asta inseamna sa nu fie derizoriu...in exemplu dat de dvs este ok, dubii se poate avea cand este mai mic de jumatate din pretul de expertiza.

Multumesc pentru raspunsuri si timp!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drept civil mostenire nedelcu catalin nedelcu catalin buna ziua! Vreu sa-mi trec si eu mostenirea de la parintii mei care sunt in viata pe numele meu.avand in vedere ca fratii mei sa nu aiba pretentii la ea mai ... (vezi toată discuția)
Vanzare cumparare Marius0123 Marius0123 Intentionez sa achizitionez un apartament pretul pentru care am batut palma este 35.000 eur dar pretul din grila pentru care se plateste impozit este 36.000 ... (vezi toată discuția)
Cu ce suma minima poate o mama sa vanda fiului ei un apartament de 2 camere in oras? indiraindii indiraindii cu ce suma minima poate o mama sa vanda fiului ei un apartament de 2 camere in oras? (vezi toată discuția)