avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 628 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... drept civil mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

drept civil mostenire

buna ziua!
Vreu sa-mi trec si eu mostenirea de la parintii mei care sunt in viata pe numele meu.avand in vedere ca fratii mei sa nu aiba pretentii la ea mai trziu la ea. Ce acte trebuiesc facute si ce suma m-ar costa ?
va multumesc
Cel mai recent răspuns: Cristina Pielmus , Avocat 21:43, 16 Octombrie 2012
Faceti un act de vanzare-cumparare. In ceea ce priveste costurile, intrebati notarul respectiv, pentru ca taxele se percep in functie de valoarea imobilului, calculata conform Ghidului notarilor publici. Am gasit si un calculator de taxe online:
[ link extern ]
Ultima modificare: Marți, 16 Octombrie 2012
Cristina Pielmus , Avocat
o suma cu aproximatie?
Atentie pretul sa fie real sincer si serios si sa nu faceti vanzare cu clauze pentru ca vor fi prezumate ca donatii si supuse reductiunii la decesul parintilor dvsvdaca ceilalalti frati nu consimt in actul respectiv sau printr o declaratie ulterioara la acea vanzare facuta intre parinti si dvs. Pretul ar fi Bine sa l dati intr un cont ca sa se vada banii .....
Nu se poate aproxima ca nu suntem la piata....pretul trebuie sa fie sincer, real , serios...si va fi calculat conform grilei de expertiza imobiliara a notarilor in functie de unde este situat imobilul, anul construirii la locuinte, zona.......
Parintii vor plati si impozit pe ce instraineaza calculat in functie de anul dobandirii bunului de catre acestia, pana in 3 ani si peste 3 ani. Avand in vedere ca sunteti rude d grad 1 pretul poate i stabilit si sub grila ins a sa u fie derizoriu, insa taxele si impozitul la grila.

@avocat Cristina......ce taxa judiciara?!?!

La perfectarea unui contract de vanzare cumparare se percepe onorariu, taxa de intabulare la Cartea Funciara si impozit....
Niciun act notarial nu mai are taxa de timbru.....de muuuuuuulllllttttttt...........:-/
Ultima modificare: Marți, 16 Octombrie 2012
ContSters250994, utilizator
Joha a scris:


@avocat Cristina......ce taxa judiciara?!?!



Am rectificat mesajul, eu fiind obisnuita cu taxele judiciare, am scris din reflex.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cu ce suma minima poate o mama sa vanda fiului ei un apartament de 2 camere in oras? indiraindii indiraindii cu ce suma minima poate o mama sa vanda fiului ei un apartament de 2 camere in oras? (vezi toată discuția)
Pret imobil: minim/orientativ? notiunea de pret serios. andipop7777 andipop7777 Buna ziua. Cu un simplu search prin Google, am gasit \"Ghid Privind Valorile Orientative Ale Proprietatilor Imobiliare in Municipiul ... (vezi toată discuția)
Cum poate stabili notariatul daca pretul vanzarii este corect ? oanaportar oanaportar - cand se vinde un bun si se face un Contract autentificat, Notariatul iti poate cenzura pretul ? - pt. ca se poate ca pretul vanzarii sa fie subestimat ... (vezi toată discuția)