avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 569 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Cum poate stabili Notariatul daca pretul vanzarii este ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cum poate stabili Notariatul daca pretul vanzarii este corect ?

- cand se vinde un bun si se face un Contract autentificat,
Notariatul iti poate cenzura pretul ?
- pt. ca se poate ca pretul vanzarii sa fie subestimat
sau supraevaluat.
- cum poate stabili Notariatul daca pretul vanzarii este corect ?
Cel mai recent răspuns: oanaportar , utilizator 13:14, 18 Septembrie 2014
Exista o grila a notarilor in functie de zona, care prevede un minim si un maxim, astfel ca trebuie sa se încadreze intre aceste sume.
Notarul nu va stabileste pretul, e vointa dvs cu cat vindeti si a cumparatorului cat da pe acel bun, deci nu va stabileste pretul si nicidecum nu il cenzureaza. Trebuie sa fie un pret serios, altfel se poate cere anularea actului din acest motiv de catre cei interesati, pretul trebuie sa fie real, in caz de desfiintare a actului, cumparatorul nu poate pretinde mai mult decat e scris in act ca a dat.
Ce face notarul e sa calculeze impozitul pe tranzactie ( numai daca e vb de un imobil), din pretul declarat de dvs calculeaza si vireaza impozitul catre stat. Verifica in grila ca pretul declarat sa nu fie mai mic, el fiind obligat ca impozitul sa il calculeze la minimul din grila. Dvs pe act, puteti scrie pretul real, insa impozit veti plati la minimul din grila.

Ultima modificare: Joi, 18 Septembrie 2014
gi-jane2, moderator
si aceasta grila o putem cere de la Notariat contra cost ?
sau este afisata public pe un site
sau intr-o Lege ?
Intrebati notarul sa v-o arate.
daca mi-o va arata acea grila
atunci voi putea sti si cat este pretul ?

Alte discuții în legătură

Drept civil mostenire nedelcu catalin nedelcu catalin buna ziua! Vreu sa-mi trec si eu mostenirea de la parintii mei care sunt in viata pe numele meu.avand in vedere ca fratii mei sa nu aiba pretentii la ea mai ... (vezi toată discuția)
Vanzare cumparare Marius0123 Marius0123 Intentionez sa achizitionez un apartament pretul pentru care am batut palma este 35.000 eur dar pretul din grila pentru care se plateste impozit este 36.000 ... (vezi toată discuția)
Act vanzare cumparare intre parinti si copii melcisor melcisor Buna ziua! caut si eu ajutor in urmatoarea situatie: socrii mei vor sa treaca apartamentul pe numele nostru al meu si al sotului. Exista posibilitatea ca la ... (vezi toată discuția)