avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 519 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Cum poate stabili Notariatul daca pretul vanzarii este ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cum poate stabili Notariatul daca pretul vanzarii este corect ?

- cand se vinde un bun si se face un Contract autentificat,
Notariatul iti poate cenzura pretul ?
- pt. ca se poate ca pretul vanzarii sa fie subestimat
sau supraevaluat.
- cum poate stabili Notariatul daca pretul vanzarii este corect ?
Cel mai recent răspuns: oanaportar , utilizator 13:14, 18 Septembrie 2014
Vi s a mai explicat doamna. Pretul nu vi l impune nimeni! Pretul se stabileste de parti! Nu are a face cu grila notarilor! Dvs negociati cu celalalta parte pertul insa notarul este obligat prin lege sa va puna in vedere ca pretul trebuie sa fie sincer real si serios, adica nu derizoriu. Si in plus pentru a stabili taxele adica onorariul, impozitul, cheltuielile de intabulare notarul trebuie sa verifice daca PRETUL STABILIT DE PARTI ESTE MAI MARE DECAT GRILA SAU SUB GRILA. In caz ca pretul este sub grila, notarul va calcula doar taxele, adica onorariu, impozit, intabulare,la valoarea din grila. daca pretul dvs este peste grila va fi calculat la pret.
Este clar acum?
multumesc mult pt. ajutor !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drept civil mostenire nedelcu catalin nedelcu catalin buna ziua! Vreu sa-mi trec si eu mostenirea de la parintii mei care sunt in viata pe numele meu.avand in vedere ca fratii mei sa nu aiba pretentii la ea mai ... (vezi toată discuția)
Vanzare cumparare Marius0123 Marius0123 Intentionez sa achizitionez un apartament pretul pentru care am batut palma este 35.000 eur dar pretul din grila pentru care se plateste impozit este 36.000 ... (vezi toată discuția)
Act vanzare cumparare intre parinti si copii melcisor melcisor Buna ziua! caut si eu ajutor in urmatoarea situatie: socrii mei vor sa treaca apartamentul pe numele nostru al meu si al sotului. Exista posibilitatea ca la ... (vezi toată discuția)