avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 932 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Utilizarea casei de marcat in domeniul designului ...
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Utilizarea casei de marcat in domeniul designului specializat

Buna ziua!
Societatea pe care am infiintat-o are ca domeniu principal cod caen 7410 activitati de design specializat. In principiu proiectez mobila sau subansamblu mobila pentru diversi clienti. Debitarea si cantuirea materialelor se fac la o alta societate, iar transportul si montajul ulterior se executa la domiciliul clientului. Din cate am studiat, casa de marcat ar trebui sa fie la sediul societatii. Intrebarea mea suna cam asa, "este necesara casa de marcat?" sau mai bine spus cum elibereez eu bon fiscal daca incasez banii la domiciliul clientului.
Cu respect
Cel mai recent răspuns: Cristina Mateescu , Consultant fiscal 16:30, 13 Iunie 2016
ORDONANŢĂ DE URGENŢĂ Nr. 28 din 25 martie 1999 *** Republicată
ART. 1
(1) Operatorii economici care efectuează livrări de bunuri cu amănuntul, precum şi
prestări de servicii direct către populaţie sunt obligaţi să utilizeze aparate de marcat
electronice fiscale.
ART. 2
Se exceptează de la prevederile art. 1 alin. (1):
l) serviciile de instalaţii, reparaţii şi întreţinere a bunurilor, efectuate la domiciliul
clientului;

Daca clientii vin la sediul dvs, sunteti obligat sa aveti casa de marcat, daca se incaseaza la beneficiar se emite factura si chitanta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Obligativitate bon fiscal g_adry g_adry Este obligatoriu ca o firma ce comercializeaza si instaleaza sisteme de energie regenerabila (sisteme solare apa calda si electricitate) este obligata sa ofere ... (vezi toată discuția)
Cand este obligatoriu sa emitem bon fiscal? klm0909 klm0909 Buna ziua, 1. detin un magazin online de vanzare produse electronice si as dori sa stiu daca legislatia ma obliga sa emit bon fiscal pentru fiecare vanzare ... (vezi toată discuția)
Chitanta sau bon fiscal ? theya_05 theya_05 un PFA care are ca obiect de activitate amenajari interioare trebuie sa emita bon fiscal persoanelor fizice carora le presteaza servicii sau poate emite ... (vezi toată discuția)