avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 264 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Indemnizatie crestere copil 1 iulie
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Indemnizatie crestere copil 1 iulie

Buna ziua,
Sotiei mele i se termina concediul postnatal pe 29 iunie astfel ca mai ramane oar ziua de 30 iunie neacoperita de noua lege.
Este posibil sa depuna actele pt indemnizatie de la 1 jul, avand acea intrerupere sau este obligatoriu sa depuna in cursul lunii iunie?

Eventual daca tb sa depuna acum, cum este m ok?
- sa faca cerere pe 1 an si dupa 1 jul sa ma aduca o cerere de extindere la 2 ani;

- sa faca cerere pt 2 ani urmand sa recalculeze ei din oficiu

multumesc
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 18:23, 13 Iunie 2016
1. Poate sa faca cerere sa intre in concediu crestere copil (CCC) incepand cu ziua urmatoare a ultimei zile de concediu de maternitate.

2. Din Legea 66/19.04.2016 pentru modificarea si completarea OUG 111/2010 privind concediul si indemnizatia lunara pentru cresterea copiilor:

Art. III
(1) Pentru persoanele care, la data intrarii in vigoare a prezentei legi, beneficiaza de concediul si indemnizatia pentru cresterea copilului, de concediul fara plata sau de stimulentul de insertie reglementate de Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 111/2010 privind concediul si indemnizatia lunara pentru cresterea copiilor, aprobata cu modificari prin Legea nr. 132/2011, cu modificarile si completarile ulterioare, modificarile aduse prin prezenta lege se aplica dupa cum urmeaza:

a) pentru persoanele care se afla in concediu pentru cresterea copilului in varsta de pana la un an sau in plata stimulentului de insertie, precum si pentru cele aflate in concediu fara plata pentru cresterea copilului in varsta de pana la 2 ani, modificarea optiunii se realizeaza pe baza de cerere si acte doveditoare privind suspendarea realizarii de venituri supuse impozitului, pentru perioada ramasa pana la implinirea de catre copil a varstei de 2 ani, respectiv 3 ani, in cazul copilului cu handicap;

b) pentru persoanele care se afla in concediu pentru cresterea copilului in varsta de pana la 2 ani, modificarea cuantumului indemnizatiei lunare aferente se realizeaza din oficiu, pe baza documentelor care au stat la baza acordarii dreptului;

c) pentru persoanele aflate in plata stimulentului de insertie, indiferent de optiunea de concediu exprimata initial, si care nu se afla in situatia prevazuta la lit. a), prelungirea perioadei de acordare a stimulentului pana la implinirea de catre copil a varstei de 3 ani, respectiv 4 ani, in cazul copilului cu handicap, se face din oficiu.

(2) In aplicarea alin. (1) se emit instructiuni care se aproba prin ordin al ministrului muncii, familiei, protectiei sociale si persoanelor varstnice.

3. Deci indiferent de situatia in care se va afla la 1 iulie va beneficia de prevederile care se vor aplica de la acea data.
multumesc pt raspuns! Ar fi posibil ca decizia de suspendare a activitatii sa fie cu data de 30 iunie si ea sa depuna actele pe 1 iulie? (sau este necesar ca data suspendarii sa coincida cu ultima zi de concediu medical- 29 jun?)

multumesc!
1. Nu are importanta data cu care inceteaza contractul individual de munca (CIM) sau cand depuneti cererea si actele la Primarie.

2. Doar sa tina cont ca cererea si actele pentru indemnizatia pentru CCC se pot depune in termen de 60 de zile lucratoare de la data cu care a intrat in CCC .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatie crestere copil deniro123 deniro123 Sunt in cresterea copilului pana in luna dec.2016,voi beneficia si eu de marirea indemnizatiei ? Multumesc (vezi toată discuția)
Stimulent de insertie 2016 utilizator86 utilizator86 As dori o lamurire. Copilul meu pe 8 august implineste 2 ani. Momentan sunt in ccc. De pe 8 iulie ar trebui sa ma intorc la servici. Tatal beneficiaza de ... (vezi toată discuția)
Stimulent de insertie GabrielaBancila GabrielaBancila Buna ziua! Copilul meu va implini pe 02.08.2016 2 ani. Am avut cerere initiala CCC de 1 an , m-am intors la servici cand copilul avea 9 luni, beneficiind de ... (vezi toată discuția)