Buna ziua,
la sf lui 2011 am incheiat un contract cu Rometelecom, pentru servicii de telefonie si cablu tv.
Ulterior, la 5 luni, am plecat de la acea adresa si am renuntat la echipamentul lor si am incetat sa mai platesc vreo factura.
Ultima factura platita a fost undeva prin 2012, septembrie.
Suma totala acumulata, undeva prin 2012 era de ~500lei.
Romtelecom a vandut ulterior creanta unei firme de recuperare (Coface), care m-au stresat cu unele telefoane, dar au incetat prin 2013.
In urma cu cateva zile, insa, primesc o notificare de la o alta firma de recuperare (se pare ca cei de la Coface au fost preluati, sau au vandut creantele), prin intermediul unui Executor Judecatoresc, in care sunt anuntat ca ei imi pun la dispozitie o solutionare amiabila (plata datoriei, care a ajuns la 640lei in termen de 5 zile lucratoare), in caz contrar, vor recurge la proceduri legale in vederea demararii actiunii de executare silita.
De asemenea, ma informeaza ca firma respectiva se indreptateste sa calculeze dobanzi pana la recuperarea integrala a debitului pentru fiecare zi de intarziere.
Imi pun, apoi, pe verso, un formular pentru ca eu sa le propun un angajament de plata.
Nu mi-au atasat insa, niciun model de calcul al datoriei si cum percep dobanzile respective.
Ce ma sfatuiti sa fac in aceasta situatie? Nu s-a prescris oare datoria, dupa atatia ani? Pot ei obtine o hotarare judecatoreasca in privinta executarii silite?
Multumesc
Cu stima
Cel mai recent răspuns:
IMicro Bucuresti , Consilier juridic
16:22, 17 Iunie 2016