avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 848 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Viceprimar-pensionar de invaliditate !
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Viceprimar-pensionar de invaliditate !

Buna ziua. Va rog sa imi spuneti daca o persoana , beneficiara de pensie de invaliditate gradul II, poate fi aleasa viceprimar al unei localitati ?Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 16:09, 13 Iunie 2016
De ales poate fi ales , insa problema care se pune daca va putea cumula indemnizatia de viceprimar cu pensia de invaliditate gradul II.
Zice ca va renunta la pensie. Ma gandeam ca exista vreo prevedere lagala care sa arate ca, atata timp cat te-ai pensionat pentru ca nu mai poti munci , nu ar trebui sa obtii vreo functie.Asa cred ca ar fi corect.
Invaliditatea de gradul II reprezintă pierderea totală a capacităţii de muncă, cu păstrarea capacităţii de autoîngrijire. (art.69 lit.b din Legea 263/2010).
Ultima modificare: Luni, 13 Iunie 2016
Cornel Vasile, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drept de munca ECDI ECDI Buna seara! Este posibil sa lucreze full time o persoana care are pensie de handicap gradul 2? Va multumesc! (vezi toată discuția)
Pensionar problema juridica tibanto tibanto Am pensie de invaliditate, sunt pensionar gradul II cu handicap accentuat, pensia de este definitiva ca si certificatul de handicap. Mentionez ca sunt ... (vezi toată discuția)
Se poate cumula pensia de invaliditate cu salariul? monik monik buna ziua. se poate cumula pensia in urma pensionarii pe caz de boala cu salariul? stiu ca pensionarii pe caz de boala pot lucra max 4 ore/zi cu carte de ... (vezi toată discuția)