Bună ziua. În urma unui credit scadent ( contract încheiat cu CETELEM pe perioada 2007-2012) șiI preluat de firma de recuperare SECAPITAL prin KRUK,, un executor judecătoresc a obținut încuvIințarea executării silite și mi-a instituit poprire pe salariu în luna mai 2016. Deja mi s-a oprit prima rată.
În data de 26 mai am formulat contestație la executare invocând prescripția extinctivă de 3 ani( art 2500 C cât și lipsa calității procesuale active a SECAPITAL conform deciziei nr 9/2016 ICCJ și art 82 și 84 din C proc civ.
Astăzi, 13 iunie 2016, am primit proces verbal de sechestru asupra autoturismului. cu solicitarea ca în termen de 5 zile să predau bunul, cheile și actele la sediul executorului.Menționez că suma pentru care s-a instituit executarea silită este de 3000 lei.
Vă rog îndrumați-mă cum pot proceda pentru desființarea sechestrului pe mașină. ( Dacia Logan an fabricație 2006) Este singura mașină deținută.
Mulțumesc mult.
puteti cere in paralel si suspendarea executarii silite pana la solutionarea contestatiei, dar vi se va solicita o cautiune (care se restituie, de regula indiferent de rezultatul in procesul principal sau de suspendare). sa precizati contestatia si cu privire la executarea mobiliara si la sechestru.