avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 494 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Reorganizare / schimbat organigrama si stat de functii
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Reorganizare / schimbat organigrama si stat de functii

Buna ziua,

CA si AGA au decis ca este momentul unei reorganizari. S-a modificat organigrama, s-au unit departamente, s-au desfintat posturi, s-au infintat altele noi, conform noii organizari. S-a modificat statul de functii. Nu e vorba de concedieri.
Suntem in punctul in care dorim modificarea functiilor conform noii organigrame si noului stat de functii. Din acest moment nu ne este prea clar cum sa procedam, din punct de vedere al hartiilor si am avea nevoie de cateva indrumari.
Va multumesc.

Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 13:47, 14 Iunie 2016
In speta, trebuie sa incheiati cu fiecare salariat acte aditionale de modificare a functiei.

Modificarea functiei se va opera in REVISAL in termen de 19 zile lucratoare de la data intervenirii modificarii.
Mbon... iar daca un salariat refuza semnarea actului aditional? Reorganizarea nu mai are loc? Stiam ca este dreptul unilateral al societatii: organizarea activitatii... :(
Schimbarea organigramei da, dar modificare functie nu se poate face unilateral decat in anumite situatii.

Daca refuza semnarea actului , atunci se poate decide concedierea pentru desfiintarea postului.
mda... nici asta nu e o soluti. sper sa nu se ajunga acolo :( Multumesc.

Care sunt acele "anumite situatii" in care se poate face modificarea functiei in mod unilateral? Eu traiam cu impresia ca aceasta este una dintre ele...
Ultima modificare: Marți, 14 Iunie 2016
Cornel Vasile, Consilier juridic
Angajatorul poate modifica temporar locul şi felul muncii, fără consimţământul salariatului, şi în cazul unor situaţii de forţă majoră, cu titlu de sancţiune disciplinară sau ca măsură de protecţie a salariatului, în cazurile şi în condiţiile prevăzute de prezentul cod.
(art.48 C.mun.)

Alte discuții în legătură

Reorganizare si eliminarea unor compartimente MARIANA CODRUT MARIANA CODRUT buna ziua daca in cazul in care se reorganizeaza o societate comerciala cu capital de stat, se reface organigrama si se elimina un serviciu, se comaseaza la ... (vezi toată discuția)
Regulament intern - refacere doriacristina doriacristina As dori sa refac cu totul regulamentul intern (sunt administratorul companiei). Nu vor fi modificari majore insa nu sunt multumimta de modul de exprimare al ... (vezi toată discuția)
R.o.f. carmen.balan1967@yahoo.com carmen.balan1967@yahoo.com Buna ziua ! Am rugamintea sa-mi transmiteti, daca se poate, un model de Regulament de Organizare si Functionare. Am intocmit Regulament de Ordine Interioara, ... (vezi toată discuția)